Vijesti Društvo Od ove godine viši iznos stipendija: Grad Derventa sada stipendiše 183 studenta...

Od ove godine viši iznos stipendija: Grad Derventa sada stipendiše 183 studenta i učenika – FOTO

1
Potpisivanju je zbog epidemioloških mjera prisustvovao dio stipendista

Gradonačelnik Dervente Milorad Simić potpisao je danas sa studentima državnih fakulteta i nadarenim učenicima srednjih škola ugovore o stipendisanju.

Pored 105 stipendista koji nastavljaju redovno studiranje bez obnavljanja, pa samim tim i automatski produžavaju stipendisanje, ugovore je potpisalo i 65 novih studenata i 13 nadarenih učenika.

Grad Derventa sada broji ukupno 183 stpendista, a sve njih obradovalo je povećanje iznosa ovih davanja, pa je tako visina stpendije za studente 120, a za učenike 70 maraka.

Svi redovni studenti državnih fakulteta i nadareni učenici mogu računati na ovu vrstu podrške lokalne zajednice. Srećni smo što smo u prilici da povisimo iznos stipendije, istina ne radi se o velikom novcu, ali se radi o velikom zadovoljstvu. Mlade ljude treba školovati i mi činimo sve, a Derventa je poznata po tome, da osiguramo radna mjesta i prostor za zasnivanje svojih porodica, poručio je Simić.

>> Spisak stipendista pronađite OVDJE!

Ovakva podrška u vidu stipendija je velika pomoć za kućne budžete, ali i vjetar u leđa studentima, slažu se studenti prava Miroslav Adamović i Medicinskog fakulteta Kristina Perić, kao i jedna od nadarenih učenica, gimnazijalka Una Teogilović.

I meni mnogo znači stipendija i drago mi je jer je prepoznat moj trud. Ostvarila sam brojne uspjehe na takmičenjima iz matematike i fizike, naukama prema kojim gajim veliku ljubav, zbog čega sam zaslužila ovu stipendiju, istakla je Teofilovićeva.

Inače, iz budžeta grada Derventa za ove namjene je izdvojeno 200.000 maraka.

Derventa Cafe

1 komentar

  1. Prije 15 godina, kad sam ja studirao, ova stipendija je iznosila 135 KM za studente. Uzevši u obzir inflaciju i činjenicu da je ovo povećanje (ne znam kolika je bila prethodno?!), mogu samo reći da idemo silaznom putanjom. Tih 135 tada je kao sad 180…

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here