Vijesti Društvo Pet područnih škola ostalo bez prvačića

Pet područnih škola ostalo bez prvačića

0

U nekoliko područnih škola na području derventske opštine, klupe će ove godine biti praznije, a u čak pet škola neće biti upisan nijedan prvačić. Ovo je istakla načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti opštine Derventa Marija Lazarević.

Pet podrucnih skola ostalo bez prvacica

– Učenika prvih razreda neće biti u Donjim Ceranima, Maloj Sočanici, Polju, Miškovcima i Gornjem Detlaku – istakla je Lazarevićeva.

Ona je dodala da će u četiri osnovne škole na području derventske opštine na jesen u klupe sjesti 208 učenika prvih razreda.

– To je za 26 učenika manje u odnosu na prošlu godinu, kada je u prve razrede bilo upisano 247 učenika, odnosno nedostaje cijelo jedno odjeljenje – naglasila je Lazarevićeva.

Prema njenim riječima, jedina škola u kojoj je zabilježen upis većeg broja učenika nego prošle godine je Osnovna škola “Đorđo Panzalović” u Osinji.

– Prošle godine u ovu školu u prve razrede upisano je 37, a ove godine, deset više, 47 učenika. U drugu seosku Osnovnu školu “Todor Dokić” u Kalenderovcima upisana su dva učenika manje nego prošle godine, tako da će učitelji raditi sa samo 15 đaka – rekla je Lazarevićeva.

U Osnovnu školu “19. april” u prve razrede je upisan 71 učenik, a osim centralne škole u koju je upisano 58 prvačića, pet je upisano u Agićima i sedam u Kostrešu, te jedan u Trstencima.

U jedinoj školi u kojoj je zabilježen veći broj učenika nego prošle godine, “Đorđo Panzalović” u Osinji, ukupno je upisano 47 učenika, u centralnoj školi je upisano 12, u Gornjim Ceranima 17, te po šest učenika u područnim školama u Donjoj Osinji, Pojezni i Crnči.

U OŠ “Todor Dokić” u Kalenderovcima, od 15 prvačića, devetoro je upisano u centralnoj školi, a po dvoje u dvije škole u Donjoj Lupljanici i Drijenu.

Najveća škola

Najviše prvačića upisano je u najveću Osnovnu školu “Nikola Tesla”, ukupno 88. U centralnoj školi upisano je 75, u Velikoj Sočanici šest, u Bosanskim Lužanima pet, a u Gornjem Višnjiku samo dva učenika prvih razreda.

Č.V. – Glas Srpske

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here