Vijesti Kultura i obrazovanje Pjesnici obnavljaju pokidane veze!

Pjesnici obnavljaju pokidane veze!

0

U organizaciji SKK “Vihor“ Derventa održano je Književno veče “Tri riječi u tri pjesme“  na kojem su učestvovali pjesnici iz Federacije BiH, Hrvatske i RS. Svoje stvaralaštvo predstavili su: Jasmina Hanjalić iz Sarajeva, Anto Zirdum iz Zenice, Dragan Mučibabić iz Viteza, članovi KK “Talasi“ iz Prnjavora Goran Vuković i Biljana Stanić, članovi “Vihora“ iz Dervente: Savko Pećić Pesa, Aleksandra Marilović, Milorad Mišo Đurđević, Ljiljana Bašić, Slavko Pokrajac, Dajana Drobić, Nenad Simić, Dejan Babić, Đuro Čavić, Vera Koropkin Ratkovac. Sve učesnike za klavirom je pratila Vileta Pećić, a u ime Savjeta za kulturu opštine Dervente sve prisutne je pozdravio Fadil Pelesić.

Pjesnici obnavljaju pokidane veze!

– Zaista sam prijatno iznenađen. Drago mi je da nakon dugo vremena imam priliku da se upoznam sa većim brojem pjesnika iz Dervente, da obnavljamo prekinute veze i da stvaramo nova poznanstva. U Poljare na staro ognjište vratili su se moji roditelji i ostala porodica, a u narednom periodu zasigurno ću više vremena provoditi na ovim prostorima – rekao je Anto Zirdum.

Prema riječima Savka Pećića Pese, predsjednika SKK “Vihor“ Derventa ovo je nakon dužeg vremena po prvi put da na jednoj književnoj večeri učestvuju i druže se pjesnici iz Federacije BiH i RS.

– Naši kontakti su bili neprekidni, ali ovo je samo dokaz da lijepa riječ ima jače značenje od brojnih barijera koje su nam nametnute. Posebno je značajno istaći da se druženjima odaziva sve veći broj mladih, što je dokaz da imamo lijepu budućnost, koju opet svi zajedno moramo njegovati – rekao je Pećić.

Posavske novosti

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here