Vijesti Kultura i obrazovanje Pjesničko veče “Vihorovih 20” – VIDEO

Pjesničko veče “Vihorovih 20” – VIDEO

0

U Narodnoj biblioteci “Branko Radičević” u Derventi održano je pjesničko veče “Vihorovih 20”, kao završna manifestacija obilježavanja 20. godina od osnivanja lokalnog Srpskog književnog kluba “Vihor”.

pjesničko-veče

Osim članova “Vihora”, stihove su sinoć recitovali pjesnici iz Doboja, Prnjavora, Banjaluke i Prijedora. Jubilej “Vihoru” čestitala je predsjednik Udruženja književnika Republike Srpske Jovanka Stojčinović-Nikolić, koja je govorila o saradnji sa klubom, još u vrijeme rata kada je bila predsjednik kluba “Trudbenik” iz Doboja.

– Želim da budete klub koji će sve buduće generacije pamtiti i ponositi se njime – rekla je Stojčinović-Nikolić, kojoj je uručena zahvalnica kluba.

Zahvalnice “Vihora” dodijeljene su svim učesnicima pjesničkog druženja, članovima kluba, gostima, ali i značajnom broju pojedinaca, preduzeća, i institucija koji su pomagali rad kluba u proteklom periodu. Doprinos održavanju manifestacije dala je Plesna škola “Ritam” i Srpsko prosvjetno i kulturno društvo “Prosvjeta” Derventa. Klub je povodom jubileja pripremio i štampao zbirku pjesma članova “Vihora”.

Osim trideset pet objavljenih samostalnih knjiga, članovi “Vihora” zastupljeni su i u više od 150 značajnih zajedničkih zbirki poezije, prikaz njihovog stvaralaštva rađen je putem Radija Republike Srpske i Radio Beograda, zastupljen su na prvom CD-u pjesnika u Republici Srpskoj, piše u uvodu zbirke.

SRNA

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here