Vijesti Kultura i obrazovanje Po mnogo čemu je derventski: Premijera filma „Kineski zid“ na Sarajevo film...

Po mnogo čemu je derventski: Premijera filma „Kineski zid“ na Sarajevo film festivalu

0

Po prvi put će jedan film, koji je po mnogo čemu derventski, doživjeti premijeru na Sarajevo film festivalu, međunarodnoj reviji koja se ovog avgusta održava po 23. put. Radi se o filmu „Kineski zid“, nastalom pod režiserskom palicom rođene Dervenćanke Aleksandre Odić, snimanom u našoj opštini, u kojem je svoju debitantsku ulogu ostvarila i osmogodišnja Elena Matić.

Ovo ostvarenje će biti prikazano u konkurenciji kratkometražnih i animiranih filmova, a traje ukupno 36 minuta. Planirajući snimanje ovog filma na maternjem jeziku i filmske priče vezane za BH podneblje, režiserka i njen tim su kao mjesto snimanja izabrali upravo Derventu, koja je nudila mogućnost i podršku za potrebe ovog filma.

– Snimanje je prošlo uspješno i rad sa profesionalnom ekipom i glumcima iz raznih gradova BiH, kao i iz drugih država, bilo je zanimljivo i upečatljivo iskustvo zajedničkog filmskog stvaralaštva. Nakon festivalskih prikazivanja film ćemo prvom prilikom rado prikazati i derventskoj publici, kaže Odićeva.

Inače, režiserka filma Aleksandra Odić je rođena u Derventi, a studirala je filmsku režiju na “Deutsche Film-und Fernsehakademie” u Berlinu, gdje i danas živi.

B. Nikolić – Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here