Vijesti Kultura i obrazovanje Pobjednici iz Dervente i Šamca: Održan šesti dječiji festival “Raspjevani maj” –...

Pobjednici iz Dervente i Šamca: Održan šesti dječiji festival “Raspjevani maj” – FOTO

0
Centar za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju „Budućnost“ i ove godine organizovao je Muzički dječiji festival “Raspjevani maj”, šesti po redu.
Festival, organizovan u okviru Dana ove ustanove, svečano je otvorio direktor Vladan Popović, koji se posebno zahvalio svim učesnicima i nastavnicma koji su ih pripremali, te svima zaželio puno uspjeha.
Nakon izvođena 18 pjesama koje su pripremili učenici iz Šamca, Modriče, Doboja, Prnjavora i Dervente, tročlani žiri, sastavljen od profesora muzike Milijane Žunić, Mirjane Zečević, te profesora muzičkog vaspitanja u Centru „Budućnost“ Violete Pećić, donio je odluku oko izbora najboljih takmičara.
Među mladim pjevačima, koji su izveli pjesme različitih žanrova, od onih zabavnog karaktera, preko etno muzike, do umjetničkih pjesama, žiri je najboljim vokalnom izvođačem u mlađoj kategoriji proglasio Umihanu Pašanović iz Dervente, koja je otpjevala pjesmu “Zagrli” Goce Tržan, dok je najbolji u kategoriji starijih izvođača bio Šamčanin Sergej Stevanović sa numerom “My heart will go on”.
Pobjednicima su dodjeljene zahvalnice i novčane nagrade, a upriličena je i izložba  tiflotehničkih pomagala i radova učenika Centra “Budućnost”.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here