Vijesti Privreda Poboljšati naplatu lokalnih prihoda

Poboljšati naplatu lokalnih prihoda

0

Skupština opštine Derventa ocijenila je da se naplata lokalnih prihoda iz godine u godinu povećava. U odnosu na 2004, tokom koje je naplaćeno nešto manje od 900.000 maraka, prošle godine je na ime neporeskih prihoda naplaćeno dvostruko više, gotovo 1.800.000 maraka.

Poboljsati naplatu lokalnih prihoda

Međutim, iako je povećanje evidentno, to ipak nije dovoljno pa su odbornici od načelnika opštine zatražili da se blagovremeno reaguje prema svim dužnicima kako bi naplata bila još bolja.

Među dužnicima je i nekoliko preduzeća nad kojima je pokrenut stečaj i od kojih dugovanja nije moguće naplatiti.

Opštinskom budžetu duguju i dvije osnovne škole, te i neke javne ustanove i preduzeća čiji je osnivač opština, kao što su Dom zdravlja, Sportsko-kulturni centar i “Derventski list”. Ipak, najveći broj dužnika spada u grupu onih koji funkcionišu i od kojih je moguća naplata dugovanja.

Č.V. – Glas Srpske

This poll is no longer accepting votes

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here