Vijesti Kultura i obrazovanje Počinje “Bosiljkovanje”: Ljepota folklora iz različitih dijelova svijeta – FOTO

Počinje “Bosiljkovanje”: Ljepota folklora iz različitih dijelova svijeta – FOTO

0

Nakon brojnih gostovanja na kojima su pokazali svoje vještine, KUDM “Bosiljak” ovih dana privodi kraju aktivnosti vezane za organizaciju tradicionalnog Inter folk fest “Bosiljkovanje” koje će se održati od 10. do 15. oktobra.

Festival će i ovog puta imati dosta zanimljivih i interesantnih sadržaja, poput viteških borbi, okruglog stola na temu “Narodni običaji Posavine i značaj istih u današnjici”, prezentacije narodnih igara država učesnica festivala, izložbe etno – radova mladih članova trećeg ansambla “Bosiljka”, nacionalne kuhinje i sličnog.

Zvanično otvaranje “Bosiljkovanja” planirano je u četvrtak, 11. oktobra, na sceni u centru grada, od 12,30 časova. Otvaranju će prethoditi parada igre, pjesme i plesa, koja kreće u 12 časova od kružne raskrsnice kod Autobuske stanice ka gradskoj sceni. Završnica festivala i gala koncert će biti u derventskoj Sportskoj dvorani, u nedjelju 14. oktobra u 19 časova, sa ansamblima iz više zemalja, i to Indije, Srbije, Ukrajine, Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, otkrivaju organizatori.

Tako će, pored domaćina festival i njihovih mažoretkinja, nastupiti i Folklorni ansambl “Družba” iz Ukrajine, Viteški klub “Beli orlovi” iz Srbije, HKPD “Bosiljak” iz Hrvatske, derventski hor “Mozaik”, Folklorni ansambl “Kalrav” iz Indije, KUD “Stevan Štrbac” iz Srbije, ANIP “Veselin Masleša” iz Banjaluke, HKUD “Hercegovac” iz Širokog Brijega, mališani derventskog Kluba za djecu “Vučko”, KUD “Krnjin” iz Doboja, kao i Udruženje za očuvanje tradicije iz Prijedora.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here