Vijesti Kultura i obrazovanje Poetsko veče, posvećno Branku Radičeviću i proljeću

Poetsko veče, posvećno Branku Radičeviću i proljeću

0

U derventskoj narodnoj biblioteci “Branko Radičević” odražno je veče poezije posvećeno pjesniku Branku Radičeviću i proljeću.

Poetsko vece, posvecno Branku Radicevicu i proljecu 1

Direktorica biblioteke Mirjana Plisnić je pozdravila pjesnike i ljubitelje poezije,a zatim je učenica Jelena Legenović govorila o pjesniku i čitala pjesme Branka Radičevića.

Tako je počelo s Brankovim stihovima o Stražilovu, a onda se u nisku prostrlo biserje riječi i stihova u valu pjesničkih duša, koje su čitali i recitovali svoje pjesme.

Poetsko vece, posvecno Branku Radicevicu i proljecu 2

Prijatno iznenađenje je bila učenica drugog razreda osnovne škole Suzana Mikerević iz Dervente, koja piše poeziju. Stihove je govorila, učenica osmog razreda Tamara Malić iz Smrtića, i učenice iz Srednje ekonomske škole Dijana Brestovac i Dejana Drobić.

Od Vihoraša su nastupili: Milorad Mišo Đurđević, Saša Bogdan, Đuro Čavić, Mile Knežević i Savko Pećić Pesa i Vera Koropkin Ratkovac iz Donjeg Detlaka.

Pročitana je pjesma, “Pesma Branku”, Slavke Pokrajca, koji je trenutno u Austriji, a pročitana je jedna pjesma Dervenćanina, Age Haurdića, koji kroz knjigu “Šapat Ukrine” šalje pozdrave iz Kumanova.

Sve u svemu, jedan sat poezije protekao je u prijatnoj atmosfri, i još jednom se pokazalo da Derventa ima svoje mnogobrojne ljubitelje poezije i darovite pjesnike, koji su nepresušni izvor lijepe pisane riječi, što je opšte kulturno bogastvo našeg grada.

Z. B. – DerventaCafe

This poll is no longer accepting votes

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?
PODIJELI