Vijesti Društvo Pojačana kontrola biciklista i motociklista

Pojačana kontrola biciklista i motociklista

0

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske organizuje iduće sedmice akciju ”Bezbjedno učešće bicikla, mopeda, lakih motocikala i motocikala u saobraćaju”, koja će biti sprovedena na području Republike Srpske.

Pojacana kontrola biciklista i motociklista

Policijski službenici će u periodu od 14. do 20. maja 2012.godine kontrolisati navedene kategorije učesnika u saobraćaju, dok će u istom periodu radnici AMS i lokalnih AMD učesnicima u saobraćaju dijeliti letke pod nazivom ”Bezbjedno sa biciklom, mopedom i motociklom”.

U prva četiri mjeseca 2012.godine smrtno su stradala 3 biciklista i 1 motociklist, teško je povrijeđeno 5 motociklista, 5 vozača mopeda i 5 biciklista, a lakše povrijeđeno 14 motociklista, 9 vozača mopeda i 13 biciklista.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske apeluje na sve one koji učestvuju kao vozač motocikla i bicikla da koriste neophodnu opremu (kacigu) i da se pridržavaju zakonskih propisa za bezbjedno učešće u saobraćaju radi vlastite bezbjednosti kao i bezbjednosti drugih učesnika u saobraćaju.

MUP Republike Srpske

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here