Vijesti Hronika Pojačana kontrola tokom vikenda: Svaki drugi vozač prekršio saobraćajne propise

Pojačana kontrola tokom vikenda: Svaki drugi vozač prekršio saobraćajne propise

0

U cilju poboljšanja ukupnog stanja bezbjednosti saobraćaja, Policijska uprava Doboj u periodu od 14. do 16. jula 2017. godine sprovela je regionalnu akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju usmjerenu na kontrolu brzine kretanja vozila i prisustvo alkohola u organizmu kod vozača motornih vozila.

Tokom akcije kontrolisana su 552 učesnika u saobraćaju, od kojih je sankcionisano 275 vozača kojim su na licu mjesta izrečeni prekršajni nalozi za učinjene prekršaje iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Alkotestirano je 157 vozača. Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja su isključena i sankcionisana 42 vozača, od kojih je 5 lišeno slobode (utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu preko 1,5 gr/kg).

Tokom akcije evidentirana su 162 prekršaja učinjena prekoračenjem brzine kretanja vozila (van naselja 98 i u naselju 64) prilikom čega su sankcionisana 162 vozača i izrečene 22 zaštitne mjere (zabrana upravljanja motornim vozilom i izrečeni kazneni bodovi).

Za ostale učinjene prekršaje iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH izdat je 71 prekršajni nalog.

Policijska uprava Doboj će i u narednom periodu provoditi slične preventivne aktivnosti u cilju poboljšanja ukupnog stanja bezbjednosti na putevima koji su u operativnoj nadležnosti Policijske uprave.

Apelujemo na vozače motornih vozila da poštuju saobraćajna pravila i propise, te da vožnju prilagode uslovima i stanju puta, kao i vremenskim prilikama kada visoke ljetne temperature mogu usloviti otežanu vožnju. Vozačima koji kreću na duži put preporučujemo da ne putuju u najtoplijem dijelu dana, već da izaberu rane jutarnje ili kasne popodnevne sate, te da na prve znake umora zaustave vozilo na bezbjednom mjestu radi kraćeg odmora. Takođe apelujemo na vozače da nikada ne započinju vožnju pod dejstvom alkohola. Vožnja u alkoholisanom stanju zajedno sa drugim faktorima, najčešće uz razvijenu veću brzinu kretanja vozila, najčešći je uzrok saobraćajnih nezgoda koje mogu biti kobne za sve učesnike saobraćaju, stoji u saopštenju Policijske uprave Derventa.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here