Vijesti Kultura i obrazovanje Polaznici “Sonate” pokazali odlično znanje na festivalu “Primavera” – FOTO

Polaznici “Sonate” pokazali odlično znanje na festivalu “Primavera” – FOTO

0

Sedam polaznika Muzičke radionice “Sonata” nastupilo je na festivalu “Primavera” u Bijeljini i predstavili su se u najboljem svjetlu svojim klavirskim izvedbama.

⁠Đorđe Ristić je osvojio 96 bodova, (Derventa), ⁠Isidora Drugović 94 (Brod), ⁠Lazar Vidić 93 (Brod), ⁠Filip Grabovac 93 (Brod), ⁠Marija Drugović 91 (Brod), a ⁠Milica Tominčić 90 (Derventa).

Organizator festivala je Udruženje građana ”Muzički umjetnici Semberije”, a njen takmičarski karakter privukao je više od pet stotina muzičara iz regiona, ali i obrazovne institucije iz zemalja u okruženju – Slovenije, Crne Gore, Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine i Republike Srpske.

Učesnici su se takmičili u nekoliko disciplina – klavir, klavirski duo, harmonika, violina, gitara, solo pjevanje, duvači (truba, flauta, klarinet) i solfeđo.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here