Vijesti Društvo Policija apeluje na oprez prilikom spaljivanja otpada tokom obavljanja proljetnih radova

Policija apeluje na oprez prilikom spaljivanja otpada tokom obavljanja proljetnih radova

0

Centar javne bezbjednosti Doboj apeluje na građane da tokom obavljanja proljetnih radova na krčenju zemljišta i uređenju imanja, spaljivanje korova i drugog zapaljivog materijala vrše samo u vrijeme povoljnih vremenskih uslova i na površinama koje se mogu kontrolisati. Pri spaljivanju korova i drugog zapaljivog materijala potrebno je ugasiti ostatke nesagorenih materija, kako bi se spriječilo njihovo raznošenje vjetrom i pojava nekontrolisanog gorenja.

Policija apeluje na oprez prilikom spaljivanja otpada tokom obavljanja proljetnih radova

U cilju sprečavanja nastajanja šumskih požara apelujemo na sve građane, poljoprivrednike i šumske radnike da ne stvaraju divlje deponije smeća, da ne pale vatru na nedozvoljenim mjestima, da ne vrše spaljivanje ostataka žitarica i spaljivanje drvenog otpada unutar ili u blizini šumskih kompleksa i zasada gdje, usljed nekontrolisane vatre, može doći do šumskog požara i požara na otvorenom prostoru koji mogu ugroziti ljudske živote, stočni fond i imovunu građana.

Podsjećamo građane da ukoliko primete nekontrolisano širenje vatre o tome odmah obavijeste nadležnu Vatrogasnu jedinicu na dežurni broj -123 ili najbližu policijsku stanicu na dežurni broj – 122.

Centar javne bezbjednosti Doboj će u okviru svojih ovlaštenja preduzimati zakonom predviđene mjere i radnje protiv lica koja su izazvala požar i na taj način ugrozili živote, zdravlje ljudi ili pričinili materijalnu štetu.

CJB Doboj

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here