Reportaže Policijski posao i fudbal: Slobodan Kovačević uspješno spaja dvije velike strasti

Policijski posao i fudbal: Slobodan Kovačević uspješno spaja dvije velike strasti

1

Pored profesionalnog obavljanja policijskih poslova i zadataka, Slobodan Kovačević iz Dervente se već godinama veoma uspješno bavi i trenerskim poslom i na tom polju ostvaruje zapažene rezultate, piše Srpskainfo.

Naime, Kovačević je krim-tehničar u Policijskoj stanici Derventa, ali i višegodišnji trener fudbalskog kluba Tekstilac iz tog grada. Ovaj derventski policajac omiljen je među klincima iz Dervente, koje je već navikao da se svake godine okite zlatnim medaljama.

Sa završnice “Zimske lige”

Boban, kako ga inače svi zovu, zajedno je sa mladim fudbalskim snagama na regiolnom takmičenju u malom fudbalu “Zimska liga”, koje održano prošle sedmice u Tesliću, osvojio zlato.

Postali smo prvaci regionalne Zimske lige za sezonu 2018/2019. Ovo je drugi put za redom da smo odbranili i zadržali prvo mjesto. Osvajanje prvog mjesta prvi put može biti i sreća, ali drugi put je već znanje, ponosan je Kovačević.

Dodaje da u zadnje dvije godine trenira generarciju 2009. godište, koji su i ovaj put dokazali i opravdali sav uloženi trud.

Sa turnira u Derventi

Ovo mi je ujedno jedna od najznačajnijih nagrada koje smo osvojili do sada, a osvojili smo ih mnogo posljednjih godina. Tu svakako treba istaći i prvo mjesto na turniru u Derventi prošle godine, a koji se igrao povodom Velike Gospojine, priča Slobodan.

Ističe da je sa pomenutom generacijom za dvije godine osvoji čak 12 pehara kako za prvo, tako i za drugo i treće mjesto.

U ovoj generaciji postoji mnogo talenata koji bi sutra mogli ostvariti zapažene rezultate i čije bi nastupe mogli gledati u nekim velikim evropskim timovima, istakao je Kovačević.

Kaže da je, pored profesionalnih i porodičnih obaveza, veliki dio svog vremena izdvojio i posvetio mladim generacijama u cilju da ih okrene na pravi put.

Veoma je bitno da se djeca bave sportom, da se druže sa vršnjacima i tako se sklone sa ulice i izbjegnu negativne uticaje, koji se danas nalaze na svakom koraku, kaže ovaj policajc.

Ističe, da osvajanjem medalja pokazuje mališanima da se pozitivnim takmičarskim duhom, trudom i radom svakako može postati prvak.

– Bitno je da djeca osjete takmičarski duh i da se trude. Naravno, ne moraju uvek biti prvi, ali veoma je značajno da osjete da se njihov trud isplati. Navedene nagrade im predstavljaju kako potvrdu, tako i podstrek za dalji rad i treniranje, pojašnjava Kovačević.

Od 2012. godine posvetio se radu sa mlađim kategorijama i tada je sa uspjehom vodio kadete Tekstilca koji su učestvovali u Omladinskoj ligi BiH, te pionire koji su se takmičili u Omladinskoj ligi Fudbalskog saveza Republike Srpske.

Pored trenerskog i policijskog posla, on je i delegat u regionalnoj ligi. Kovačević je tokom sportskih igara povodom Dana policije Republike Srpske, više puta proglašavan i najboljim strelcem.

U prvom timu sa 17 godina
Slobodan Kovačević se prisjeća da se je još kao trinaestogodišnjak upisao u Fudbalski klub Tekstilac, davne 1983. godine. Kaže da je u tom klubu prošao sve selekcije, od pionira, kadeta, juniora i seniora.

U prvom timu je debitovao kada je napunio 17 godina. Osim Tekstilca, karijeru je gradio u klubovima Železničar iz Srbije i u FK Zadrugar. Zbog teške povrede koljena karijeru je završio u 33. godini.

Potom je završio trenersku školu u Sarajevu, a nosilac je i licence UEFA B.

Srpskainfo

1 komentar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here