Vijesti Društvo Potpisan ugovor o izgradnji sadržaja na odmorištu “Brkića voda”

Potpisan ugovor o izgradnji sadržaja na odmorištu “Brkića voda”

2

Ministar saobraćaja i veza Neđo Trninić i direktor preduzeća „Brčko Gas“ Dušan Bajić potpisali su Ugovor o koncesiji za izgradnju, korišćenje i održavanje odmorišta „Brkića voda“ sa pratećim sadržajem i benzinskim stanicama na autoputu Banjaluka – Doboj.

Obostrano odmorište „Brkića voda“ nalazi se na dionici autoputa Prnjavor-Doboj i smješteno je između nadvožnjaka „Brezičani“ i nadvožnjaka „Doljani“ u Derventi.

Cilj projekta je da se obezbijede prateći uslužni objekti u kojima će se pružati usluge vozačima i putnicima kao što u benzinske stanice, trgovine, restorani, sanitarne prostorije, parking i slično. Na taj način putnicima i vozačima se omogućuje bezbjedna i udobna vožnja, zadovoljavanje potreba za gorivom, odmorom, jelom, pićem, te pruža mogućnost korišćenja dostupnih informacija, zadovoljavanja specifičnih potreba lica sa invaliditetom i djece, stoji u saopštenju nadležnog ministarstva.

Prateći uslužni objekti na predmetnoj lokaciji gradiće se sa obje strane autoputa, a koncesija se dodjeljuje na period od 30 godina.

Koncesionar je uplatio jednokratnu naknadu u skladu sa zakonom u visini od 92.700 maraka, a dužan je uplaćivali i koncesionu naknadu za korišćenje koncesije koja iznosi 2% od godišnjeg prihoda ostvarenog obavljanjem koncesione djelatnosti.

Imovinsko-pravni odnosi na zemljištu predviđenom za izgradnju, korišćenje i održavanje obostranog odmorišta „Brkića voda“ su rješeni u okviru izgradnje autoputa Banjaluka – Doboj.

Po osnovu javnog poziva ponudu je dostavio jedan ponuđač i to „Brčko gas“.

Derventa Cafe

2 KOMENTARI

  1. Ok a do 2030, dok vlast ne napravi petlje odnosno priključka Osinja, mogli ste po uzoru evropskih zemalja odnosno civilizovanog svjeta, omogućiti uključenje na odnosno isključenje sa autoputa na tim odmorištima (jednostavno spojiti odmorišra sa obližnjim lokalnim putem Osinja – Stanari, kako bi narod okolnjih sela imao koristi od autoputa. Sramota je da na čitavoj 36 km dugoj trasi od Doboja do Prnjavora, nema mogućnosti uključenja…

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here