Vijesti Društvo Potpisan ugovor za nastavak izgradnje vodovoda Lipe

Potpisan ugovor za nastavak izgradnje vodovoda Lipe

0

Gradonačelnik Milorad Simić je danas potpisao Ugovor o nastavku izgradnje distributivnog cjevovoda vodovoda Lipe vrijedan više od 184.000, od čega je ulaganje lokalne zajednice oko 2/3, a korisnika oko 1/3 ukupne vrijednosti projekta.

I prvoj fazi Kalenderovci, Rapćani, Donji Detlak i dijelovi naselja Bišnja, Osojci i Donja Lupljanica su postali bogatiji za novih 40 kilometara vodovodne mreže, dok druga faza obuhvata dodatnih 7,5 kilometara mreže koja će obuhvatiti 42 domaćinstva centra Kalenderovaca i dijela Gornjeg Detlaka, uključujući mjesnu kancelariju sa ambulantom, društvenim domom, groblje i školu.

Izuzetno me raduje svaki projekat, a posebno vodosnabdijevanja ruralnih krajeva. Ovim projektom ćemo još više unaprijediti infrastrukturu na selu, zadržati ljude i omogućti bar da se češće vraćaju, poručio je gradonačelnik Milorad Simić.

Izvođači radova, derventska preduzeća Hidroinžinjering i Geokop, posao trebaju da urade u roku od 60 dana od početka radova.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here