Vijesti Društvo Potpisan ugovor za priključenje novih 506 domaćinstava na Osinjski vodovod – FOTO

Potpisan ugovor za priključenje novih 506 domaćinstava na Osinjski vodovod – FOTO

0

Gradonačelnik Milorad Simić je danas potpisao ugovor vrijedan 1.341.000 KM sa preduzećem “Instel” za izgradnju 15 ogranaka Osinjskog vodovoda obuhvaćenih I fazom radova čijim će okončanjem biti završeno novih 506 priključaka na ovaj kapitalni projekat naše lokalne zajednice.

Radi se o višemilionskom projektu koji podrazumjeva složenu proceduru javnih nabavki, zbog čega su se sada stekli uslovi za potpisivanje ugovora, iako je tender raspisan u septembru prošle godine, pojašnjava gradonačelnik Milorad Simić.

Vjerujem da će i posao obuhvaćen ovom fazom biti završen kvalitetno i u roku. Nakon domaćinstava koja gravitiraju ka glavnom cjevovodu, nastavljamo širiti vodovodnu mrežu i na 506 domaćinstava koja se nalaze na linijama sporednih krakova. Uporedo pripremamo nabavku i za još više od 300 domaćinstava čiji su se domaćini organizovali. Jedan od najvažnijih elemenata ovog ogromnog posla jeste da se nismo morali zaduživati, jer sve finansiramo iz vlastitih sredstava i sredstava mještana, uprkos opstrukcijama onih koji su glasali da se ovaj projekat ne završi, istakao je Simić, nakon sastanka sa aktivistima koji su se mogli uvjeriti u transparentnost posla.

Svi su izgledi da će vodovodom biti obuhvaćeno više od 1000 domaćinstava, a pored vodovoda ovaj kraj očekuje i izgradnja priključka na auto-put “9. januar”, naveo je Simić.

Nakon provedenog postupka javne nabavke najpovoljniju ponudu dalo je preduzeće “Instel” koje se unazad 15 godina bavi izgradnjom vodovodnih sistema. Bijeljinsko preduzeće izgradilo je i glavni tok Osinskog vodovoda dug 17 kilometara, a kojim je povezan izvor u Donjoj Lupljanici i osinjski kraj i na koji je već priključeno 90 domaćinstava.

Ova faza obuhvata krakove u dužini od više od 80 kilometara, a promjer cijevi je od fi 40 do 110, u zavisnosti od broja domaćinstava u koja će biti priključena. Čim se steknu uslovi na proljeće počećemo radove i od tog trenutka u narednih 180 dana je rok da sve okončamo, naveo je direktor preduzeća Vladimir Gutić.

Aktivisti Slobodan Nedić, Drago Nagradić i Milovan Savić iz mjesnih zajednica Donji Cerani, Gornja Osinja i Gornji Cerani su izrazili zadovoljstvo jer su se stekli uslovi za izgradnju sporednih krakova sa željom da se, kada radovi krenu na proljeće, posao završi prije kraja godine.

Voda je život i zadovoljstvo je bilo raditi sa ljudima jer smo u rekordnom roku dogovorili se da napravimo ovu lijepu priču. Zahvaljujemo se kompletnoj gradskoj upravi, izvođaču radova i Komunalcu, rekao je Nagradić ovom prilikom.

Osinjskim vodovodom obuhvaćena su domaćinstva u Osinji, Sočanici, Gornjim i Donjim Ceranima, Crnči i Pojezni.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here