Vijesti Društvo Potpisani ugovori sa organizacijama od značaja za funkcionisanje Civilne zaštite

Potpisani ugovori sa organizacijama od značaja za funkcionisanje Civilne zaštite

0

Povodom Međunarodnog i Dana civilne zaštite Republike Srpske, koji se obiležava 1. marta, danas je održana svečana sjednica Štaba za vanredne situacije civilne zaštite opštine Derventa. Sjednica je iskorištena za evaluaciju dosad urađenog, iznošenje budućih planova i potpisivanje jednogodišnjih ugovora između opštine i subjekata od značaja za funkcionisanje Civilne zaštite, odnosno javnih ustanova i preduzeća.

Komandant Štaba civilne zaštite Milorad Simić izrazio je zadovoljstvo rezultatima rada udružene Civilne zaštite, koja je, pored Oružanih snaga, dala najveći doprinos u kriznim vremenima, dok se šef odsijeka Civilne zaštite Dragoljub Kukić osvrnuo na elementarne nepogode, prvenstveno poplave, koje su našu opštinu zadesile 2010. i 2014. godine, načinivši štetu veću od 16 miliona maraka.

– Danas smo imali radnu i svečanu sjednicu u okviru koje smo razmatrali prijedloge operativnih planova odbrane od poplava i zaštite od požara, koje ćemo dostaviti Republičkoj upravi Civilne zaštite, a pored toga potpisali smo ugovore sa preduzećima i ustanovama čije usluge su neophodne u vandrednim situacijama, zbog mehanizacije i opreme kojom raspolažu. Tokom prošle godine nismo imali problema sa elementarnim nepogodama, tako da smo se bazirali na operativne poslove i redovne aktivnosti, te provodili obuke ljudstva, istakao je Kukić, dodajući da je saradnja sa Oružanim snagama, vatrogascima, policijom, Domom zdravlja i ostalim službama na visokom nivou, kao i da se radi na četverogodišnjem planu razvoja Civilne zaštite.

Sjednici su prisustvovali zamjenik komandanta Civilne zaštite Siniša Jeftić i predsjednik Skupštine opštine Derventa Marijan Kljajić.

B. N. – Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here