Vijesti Kultura i obrazovanje Potpisani ugovori sa novim stipendistima

Potpisani ugovori sa novim stipendistima

0

Gradonačelnik Dervente Milorad Simić potpsao je danas ugovore o dodjeli stipendija sa 50 studenata i 21 nadarenim učenikom koji će se od ove godine pridružiti svojim starijim kolegama.

Zajedno sa redovnim studentima koji stipendije dobijaju po konkursima iz prošlih godina, iz budžeta grada Derventa se finansira ukupno 174 stipendista. Radi se o svim redovnim studentima državnih fakulteta.

Naš osnovni zadatak je da vam omogućimo da ostanete živjeti i raditi u Derventi, a do sada nam to ide pristojno, jer imamo najveći broj zaposlenih do sada u oko 800 privrednih subjekata. Zbog toga i još nekoliko pozitivnih stvari sigurno ćete biti ponosni na Derventu, poručio je Simić.

Pet studenata iz Dervente prima i stipendije Ministarstva za visoko obrazovanje, te Fonda “Dr Milan Jelić”.

Visina stipendije je 120 KM za studente, a 70 za učenike. Za ovu namjenu iz budžeta Grada je izdvojeno 200.000 KM.

Spisak novih stipendista pronađite OVDJE.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here