Vijesti Društvo Potvrđena još dva slučaja oboljenja od “kovida-19”

Potvrđena još dva slučaja oboljenja od “kovida-19”

0

Institut za javno zdravstvo Republike Srpske potvrdio je danas infekciju korona virusom kod još dva lica iz Dervente.

Potvrđena je infekcija korona virusom kod još dva lica iz Dervnte. Radi se o licima srednje životne dobi sa većim brojem kontakata, a jedno lice je bilo u bliskom kontaktu sa prethodno oboljelim. Služba za higijensko-epidemiološku zaštitu preduzima sve potrebne mjere za sprečavanje daljeg širenja infekcije, saopšteno je iz Službe za higijensko-epidemiološku zaštitu Doma zdravlja Derventa.

U Derventi je do sada na novi korona virus testirano 470 osoba, broj pozitivnih je porastao na 58, od kojih 13 nema prebivalište u našoj opštini.

Ukupno osamnaest osoba se smatra oporavljenim, s obzirom da je dva puta bilo negativno na testiranju, a sedamnaest izliječenim, jer je istekao period 15-dnevne izolacije nakon dva uzastopna negativna testa, saopšteno je.

Od ukupnog broja lica (57) kod kojih je potvrđena infekcija korona virusom do sada je smrtni ishod nastupio kod četiri lica, od toga tri sa prebivalištem u Derventi.

Kako su pod epidemiološki nadzor zbog opasnosti od širenja virusa korona stavljene tri osobe, a otpušteno je njih 24, pod nadzorom se nalaze ukupno 91 osoba.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here