Vijesti Društvo Prikupljeno 100 doza krvi – VIDEO

Prikupljeno 100 doza krvi – VIDEO

0

U Derventi je 100 ljudi dobrovoljno dalo krv u okviru prve ovogodišnje akcije pod nazivom “Kap krvi, kap života”, u organizaciji lokalnog Crvenog krsta.

Prikupljeno 100 doza krvi

Akcija je održana u prostorijama kasarne “Zdravko Čelar” u Derventi, a među davaocima najviše je bilo pripadnika Oružanih snaga BiH, zatim policije, vatrogasaca, kao i učenici srednjih škola, te redovni dobrovoljni davaoci krvi.

Sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Radislav Kujundžić rekao je da se akciji odazvalo 149 ljudi, ali je njih 100 ispunilo uslove da može dati krv.

“Za sve davaoce je obezbijeđen obrok i poklon paket. Akcija je organizovana u saradnji sa Službom za transfuziju krvi iz Doboja i uz podršku opštine Derventa”, dodao je Kujundžić.

Učesnike akcije obišli su načelnik opštine Derventa Milorad Simić, njegov zamjenik Siniša Јeftić i načelnik opštinskog Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Mirsad Bećirević.

“U budžetu opštine Derventa, osim redovne stavke finansiranja Crvenog krsta, planirana su sredstva za akciju davanja krvi. To je jedan vid pomoći akciji davanja krvi, i veoma smo zadovoljni odzivom i načinom organizacije”, rekao je Bećirević.

Posavske novosti

Isječak iz Novosti TV Kanal 3, emitovanih 2. aprila:

TV Kanal 3

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here