Vijesti Najave i obavještenja Pripreme teku po planu: Još 20 dana do prve takmičarske trke na...

Pripreme teku po planu: Još 20 dana do prve takmičarske trke na Moto-kros izletištu “Derventa”

0

U nedjelju, 13. septembra, Moto-kros izletište “Derventa” biće domaćin prve trke koja će se bodovati za Otvoreni šampionat Republike Srpske i Bosne i Hercegovine.

Iako je epidemija virusa korona uticala na na ljubitelje ovog sporta, pripreme idu po planu.

Pripreme idu po planu iako je korona dovela u lošiju finansijsku situaciju takmičare u moto-krosu. Ipak, očekujem da će pored vozača iz BiH, nastupiti i takmičari iz Srbije, iako su vremena teška, a situacija neizvijesna, istakao je Miroslav Milojević Miron, organizator trke i idejni tvorac derventske staze za moto-kros.

Inače, zahvaljujući inicijativi i predanosti ovog istinskog zaljubljenika u moto-sportove Derventa je prošle godine postala jedna od rijetkih lokalnih zajednica u BiH i šire koja ima sopstvenu moto-kros stazu.

Višestruki šampion BiH i Srbije u „road racing-u“ u zadnje tri godine intenzivnije vozi moto-kros trke pa je odatle potekla i ideja da i Derventa, nedaleko od “Patkovače”, dobije i ovu jedinstvenu stazu.

U septembru prošle godine vožena je atraktivna Pozivna trka nakon koje je ova staza i zvanično dobila “zeleno” svjetlo i biće jedna od 5 zvaničnih trka u kalendaru Moto-saveza BiH za 2020.

Derventa Cafe

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here