Vijesti Sport Proglašeni najbolji sportisti Dervente

Proglašeni najbolji sportisti Dervente

0

Na svečanoj ceremoniji održanoj u Centru za kulturu Derventa, proglašeni su najbolji sportisti Dervente za 2010. godinu. Kao i ranijih godina konkurencija je bila na zavidnom nivou, a izbor sportista je organizovao “Derventski list” uz podršku opštine Derventa, a u glasanju za izbor, učestvovali su i čitaoci ovog lista.

Proglaseni najbolji sportisti Dervente za 2011. godinu

Stručni žiri je uz svoju ocjenu, uzeo u obzir i glasove čitalaca, što je ove godine doprnijelo većoj objektivnosti izbora najboljih sportista Dervente.

U muškoj konkurenciji najbolji je Nikola Đurić, član kik-boks kluba “Derventa”, a u ženskoj konkurenciji tekvondo-istkinja Maja Stojković.

Za najperspektivnijeg mladog sportaša izabran je Srđan Stjepanović iz Karate kluba Derventa, a najperspektivnija sportistkinja je Žana Kokanović iz Šahovskog kluba Derventa. Ona je u toku protekle godine postala prvakinja Republike Srpske, BiH i Balkana u šahu za šahistkinje do 12 godina.

Za najbolji sportski kolektiv konkurisalo je sedam sportskih klubova, a titulu najboljeg odnio je taekvondo klub “Derventa”.

Bivšem rukometašu i sportisti Petru Andriću je dodijeljeno posebno priznanje kao sportskom uspješnom radniku.

Diplome, pehare i nagrade je uručio načelnik opštine Derventa Milorad Simić, koji je tom prilikom istakao zadovoljstvo uspjesima koje postižu derventski sportisti.

Izbor sportiste su pomogli privatna derventska preduzeća “Sanino”, “Gatarić” i Pekara “Ilić”.

Z. B. – Derventa Cafe

PODIJELI