Vijesti Društvo Proljećna faza deratizacije sprovešće se tokom aprila

Proljećna faza deratizacije sprovešće se tokom aprila

0

Načelnik opštine Milorad Simić donio je naredbu o sprovođenju proljećne faze deratizacije na području opštine Derventa u 2017. godini, radi osiguranja zdravlja ljudi, ukljanjanja izvora oboljenja od zaraznih bolesti i smanjenja mogućnosti njihovog prenošenja, te suzbijanja uzroka bolesti saniranjem sredine i unapređenjem higijenskih uslova života.

Opšta sistemska deratizacija izvešće se u periodu od 1.4. do 30.4.2017, a sprovešće je preduzeće “Sanitacija”d.o.o Bijeljina. Izvođač deratizacije dužan je na vrijeme obavijestiti građane i ostale subjekte obaveznike ove mjere o vremenu i načinu sprovođenja deratizacije i izdati uputstva o opštim i posebnim mjerama opreza i sigurnosti za zaštitu građana i radnika izvođača deratizacije kao i domaćih životinja.

Proljećna sistematska deratizacija obuhvatiće javne površine, groblja, kanalizacione šahtove, gradsku deponiju smeća u polju, ruševine i napuštene objekte na području grada i prigradskih naselja, otvorene vodotoke Derventskog potoka, potoka Gakovac i korita rijeke Ukrine u gradskoj zoni, zgrade Opštinske uprave i Opštinske organizacije Crvenog krsta, školske i predškolske ustanove, prostorije Narodne biblioteke “Branko Radičević”, i obavljaće se na teret budžeta opštine.

Troškovi deratizacije zajedničkih prostorija stambenih zgrada kolektivnog stanovanja, trgovinske, ugostiteljske i zanatske radnje, proizvodne pogone, skladišta hrane i poljoprivrednih proizvoda, mlinove, klaonice i drugih poslovnih objekta padaju na teret vlasnika odnosno korisnika objekata, subjekata koji ih upravljaju i održavaju. Troškovi deratizacije zajedničkih prostorija stambenih zgrada padaju na teret zajednice koja upravlja zgradom (Zajednice etažnih vlasnika).

Nadzor nad primjenom ove Naredbe vršit će opštinski zdravstveni inspektor.

Derventa.ba

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here