Vijesti Kultura i obrazovanje Promocija uz slatkiše i radionice: Predstavljen priručnik “Moj vrtić i ja” –...

Promocija uz slatkiše i radionice: Predstavljen priručnik “Moj vrtić i ja” – FOTO

0

Danas je u vrtiću „Trol“ predstavljen priručnik za roditelje i vaspitače „Moj vrtić i ja“, autorke Gordane Simić, inače pomoćnika direktora ove ustanove. Dok su mališani uživali u slatkišima i radionicama, roditelji su dobili svoj besplatni primjerak. 

Priručnik je dobio podršku na konkursu Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske za aktivnosti u oblasti podrške porodici i zahvaljujući tome omogućeno da ovo djelo ugleda svjetlost dana i bude podrška unapređenju roditeljskih i kompetencija mladih vaspitača.

Oni na ovaj način oni mogu da steknu jedna praktična znanja koja sam kao vaspitač stekla u desetogodišnjem radu. Priručnik obuhvata teme poput roditeljstva, dječijih vještina, mape tipičnog razvoja djeteta od prve do šeste godine, podrške pri adaptaciji djece na novu sredinu, kao i ukazivanje na momente dječijeg razvoja kada je potrebno konsultovati pedijatra. Posljednja dva poglavlja sadrže primjere igara koje roditelji, ali isto tako i vaspitači, mogu koristiti u interakciji sa djecom, naglasila je autorka priručnika.

Drugo izdanje priručnik je doživio zahvaljujući opštini Derventa i biće podijeljen svim roditeljima čija djeca pohađaju predškolsku nastavu u ovoj ustanovi, dok će u narednom periodu će biti prezentovan i drugim zainteresovanim.

Savko Pećić, u ime izdavača „Vihora“, izrazio je zadovoljstvo što je ovaj književni klub uspio da objavi oko 200 djela, među kojim je i „Moj vrtić i ja“, koji pripada stručnoj literaturi.

Zanimljivo je da su ilustracije djela zaslužne Gordanine kćerke Ivana i Milica.

Derventa Cafe

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here