Vijesti Hronika Pronađeno otuđeno vozilo i identifikovan izvršilac krivičnog djela teške krađe

Pronađeno otuđeno vozilo i identifikovan izvršilac krivičnog djela teške krađe

0

Policijska stanica Derventa, 27.04.2010. godine, Okružnom tužilaštvu Doboj podnijela je izvještaj o izvršenom krivičnom djelu protiv D.S. (1983) iz Dervente, zbog osnova sumnje da je izvršio krivično djelo teške krađe i protiv D.Đ. (1984) i N.V. (1938), oba sa područja opštine Derventa, zbog osnova sumnje da su izvršili krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

AmblemMUP-a

Sa parkinga na Trgu Pravoslavlja u Derventi, u večernjim časovima 11. oktobra 2009. godine otuđeno je putničko motorno vozilo marke „BMW“, austrijskih registarskih oznaka, vlasništvo drugoprijavljenog D.Đ. Nakon dva dana, pripadnici PS Doboj 1 pronašli su vozilo, koje je bilo ostavljeno u šumi u Glogovici, opština Doboj. Istog dana, 13.10.2009. godine, prvoprijavljeni D.S. je lišen slobode i nakon izvršene kriminalističke obrade, uz saglasnost tužioca, pušten na slobodu. Nakon izvršenog kriminalističko-tehničkog pregleda, vozilo je vraćeno vlasniku.

Na osnovu pribavljene naredbe Osnovnog suda Derventa, pripadnici PS Derventa, izvršili su pretres putničkog motornog vozila „Audi“ koje je koristio D.S., a vlasništvo je njegovog djeda.

U vozilu je pronađena i izuzeta jedna automatska puška sa preklopnim metalnim kundakom, jednim okvirom sa 29 pripadajućih metaka, pištolj marke CZ kalibra 9 mm sa jednim okvirom 8 m komada metaka kalibra 9 mm. Operativnim radom je utvrđeno da je automatska puška sa pripadajućim mecima vlasništvo drugoprijavljenog D.Đ., a pištolj sa pripadajućim mecima vlasništvo njegovog rođaka, protiv koga je osnovnom sudu Derventa podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka iz Zakona o oružju i municiji.

Prilikom pretresa kuće valsništvo trećeprijavljenog N.V., 14.10.2010. godine, pronađena je i izuzeta jedna poluautomatska puška sa 14 pripadajućih metaka.

(N.S.) CJB DOBOJ

This poll is no longer accepting votes

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here