Vijesti Hronika Pronađeno otuđeno vozilo i identifikovan izvršilac krivičnog djela teške krađe

Pronađeno otuđeno vozilo i identifikovan izvršilac krivičnog djela teške krađe

0

Policijska stanica Derventa, 27.04.2010. godine, Okružnom tužilaštvu Doboj podnijela je izvještaj o izvršenom krivičnom djelu protiv D.S. (1983) iz Dervente, zbog osnova sumnje da je izvršio krivično djelo teške krađe i protiv D.Đ. (1984) i N.V. (1938), oba sa područja opštine Derventa, zbog osnova sumnje da su izvršili krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

AmblemMUP-a

Sa parkinga na Trgu Pravoslavlja u Derventi, u večernjim časovima 11. oktobra 2009. godine otuđeno je putničko motorno vozilo marke „BMW“, austrijskih registarskih oznaka, vlasništvo drugoprijavljenog D.Đ. Nakon dva dana, pripadnici PS Doboj 1 pronašli su vozilo, koje je bilo ostavljeno u šumi u Glogovici, opština Doboj. Istog dana, 13.10.2009. godine, prvoprijavljeni D.S. je lišen slobode i nakon izvršene kriminalističke obrade, uz saglasnost tužioca, pušten na slobodu. Nakon izvršenog kriminalističko-tehničkog pregleda, vozilo je vraćeno vlasniku.

Na osnovu pribavljene naredbe Osnovnog suda Derventa, pripadnici PS Derventa, izvršili su pretres putničkog motornog vozila „Audi“ koje je koristio D.S., a vlasništvo je njegovog djeda.

U vozilu je pronađena i izuzeta jedna automatska puška sa preklopnim metalnim kundakom, jednim okvirom sa 29 pripadajućih metaka, pištolj marke CZ kalibra 9 mm sa jednim okvirom 8 m komada metaka kalibra 9 mm. Operativnim radom je utvrđeno da je automatska puška sa pripadajućim mecima vlasništvo drugoprijavljenog D.Đ., a pištolj sa pripadajućim mecima vlasništvo njegovog rođaka, protiv koga je osnovnom sudu Derventa podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka iz Zakona o oružju i municiji.

Prilikom pretresa kuće valsništvo trećeprijavljenog N.V., 14.10.2010. godine, pronađena je i izuzeta jedna poluautomatska puška sa 14 pripadajućih metaka.

(N.S.) CJB DOBOJ

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here