Vijesti Hronika Provedene dvije velike akcije kontrole učesnika u saobraćaju

Provedene dvije velike akcije kontrole učesnika u saobraćaju

0

Policijska uprava Doboj je prethodnog vikenda realizovala regionalnu akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju na vožnju pod dejstvom alkohola i opijata tokom koje je kontrolisano 613 učesnika u saobraćaju od kojih je 585 alkotestirano.

Kod 79 vozača i jednog pješaka je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu, dok je osam lica lišeno slobode zbog alkoholisanosti.

Takođe sankcinisano je i pet vozača koji su zatečeni da upravljaju vozilom u saobraćaju pod dejstvom opojnih droga ili psihoaktivnih supstanci. Evidentirano je i 89 prekršaja po drugim osnovama, saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

Službenici Policijske uprave Doboj takođe su realizovali republičku akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na korištenje pojasa i mobilnih telefona tokom koje je kontrolisano 450 vozila.

Zbog korišćenja mobilnog telefona kažnjeno je 59 vozača, zbog nekorišćenja bezbjednosnog pojasa u vozilu sankcionisano je 288 lica, a zbog korišćenje mobilnog telefona ili slušalica u oba uha prilikom kretanja kolovozom sankcionisano je 14 pješaka, podaci su PU Doboj.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here