Vijesti Hronika PU Doboj: Oktobar i novembar obilježila akcija “Romeo”

PU Doboj: Oktobar i novembar obilježila akcija “Romeo”

0

Na redovnoj konferenciji za medije Policijske uprave Doboj, održanoj u ponedjeljak, načelnik Dmitar Vračar ocijenio je da je stanje bezbjednosti na području koje operativno pokriva PU Doboj zadovoljavajuće.

Od ukupno 87 krivičnih djela opšteg kriminaliteta evidentiranih u oktobru, što je za 14,7% manje nego u istom mjesecu prethodne godine, razriješeno je njih 67, kao i jedno krivično djelo izvršeno u prethodnom periodu. Najviše krivičnih djela, njih 59, su protiv imovine.

Nadležnom tužilaštvu podnesen je ukupno 71 izvještaj o izvršenim krivičnim djelima protiv 70 lica. Od toga, 25 lica su povratnici u izvršenju krivičnog djela, dok su 2 maloljetnika evidentirana kao izvršioci krivičnih djela.

Otkriveno je 9 krivičnih djela iz oblasti privrednog kriminaliteta, a podneseno je 5 izvještaja protiv 7 lica. Materijalna šteta pričinjena ovim krivičnim djelima iznosi oko 4.699.000,00 KM, a ostvarena protivpravana imovinska korist iznosi oko 4.654.000,00 KM.

– Tokom operativne akcije pod kodnim nazivom „Romeo“, koju su tokom oktobra i novembra 2017. godine, na području opština Derventa, Brod, Prnjavor i Odžak (FBiH), sproveli policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske, Policijske uprave Doboj i nadležnih policijskih stanica, lišeno je slobode osam lica, zbog osnova sumnje da su izvršili krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga“ i krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“. Tokom akcije oduzeto je 21,30 kg opojne droge marihuane, 523 grama opojne droge kokain, električni upaljač-detonator za aktiviranje minsko eksplozivnih sredstava, mobilni telefoni i „SIM“ kartice, a sedam lica je određen pritvor, stoji u saopštenju PU Doboj.

Evidentirana su 33 narušavanja javnog reda i mira, odnosno 32,6% manje u odnosu na isti mjesec prethodne godine, a zbog narušavanja javnog reda i mira lišeno je slobode 9 lica.

U 103 saobraćajne nezgode 12 lica je zadobilo teže, a 34 lica lakše tjelesne povrede. Zbog učestvovanja u saobraćaju pod dejstvom alkohola lišeno je slobode 31 lice, od čega 28 vozača i 3 pješaka.

U oktobru je zabilježeno 11 slučajeva nasilja u porodici ili porodičnoj zajednici (5 krivičnih djela i 6 prekršaja), u kojima su žrtve nasilja u 9 slučajeva bile žene, a u dva slučaja muškaraci.

Derventa Cafe

This poll is no longer accepting votes

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here