Vijesti Hronika PU Doboj: Prosječno dvanaest vozača dnevno sankcionisano zbog vožnje u stanju pijanstva

PU Doboj: Prosječno dvanaest vozača dnevno sankcionisano zbog vožnje u stanju pijanstva

0

Svakog dana avgusta, prema podacima Policijske uprave Doboj, policijski službenici sankcionisali su prosječno 12 vozača zbog vožnje u stanju pijanstva.

Ukupno je kod 376 vozača utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu i oni su isključeni iz saobraćaja.

U ovom mjesecu ukupno su slobode lišena 52 lica kod kojih je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od preko 1,5 g/kg. Tokom ovog perioda 23 vozača su odbila da se podvrgnu testiranju na prisustvo opojnih droga u organizmu i isti su sankcionisani, saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

Pomoću mobilnih radarskih sistema i uređajima za mjerenje brzine kretanja vozila u pokretu evidentirano je 2.469 prekoračenja brzine kretanja vozila.

Tokom ovog perioda izdat je i 251 prekršajni nalog zbog nekorištenja bezbjednosnog pojasa tokom vožnje, 187 zbog nepropisnog prevoženja djece i nekorištenja auto-sjedalice, 343 zbog tehničke neispravnosti, 36 vozača je sankcionisano zbog upravljanja vozilom prije sticanja prava na upravljanje, 13 vozača zbog upravljanja neregistrovanim vozilom, 73 zbog nepropisnog preticanja i lično, stoji u saopštenju.

Tokom mjeseca avgusta podnesena su 23 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka i uručeno 5.937 prekršajnih naloga.

Broj saobraćajnih nezgoda u odnosu na mjesec avgust prošle godine smanjen je za 2,4 %, a u saobraćajnim nezgodama jedno lice je smrtno stradalo dok je prošle godine u istom periodu stradalo pet.

U ovim saobraćajnim nezgodama 51 lice je zadobilo lakše tjelesne povrede a sedam teže.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here