Vijesti Privreda Rajko Kulaga i dalje na čelu Zadružnog saveza Republike Srpske

Rajko Kulaga i dalje na čelu Zadružnog saveza Republike Srpske

0

U Banja Luci je krajem sedmice održana redovna sjednica Skupštine Poljoprivrednog zadružnog saveza Republike Srpske, a na čelu ove organizacije i dalje će biti Dervenćanin Rajko Kulaga, koji je dobio jednoglasnu podršku delegata.

Predsjednik Skupštine u narednom mandatu biće Mićo Živić iz PZ Povrtlarstvo Bijeljina, a za zamjenika predsjednika izabrana je Nada Marković iz OPZ Žena Bratunac, prve ženske zadruge u Republici Srpskoj.

Na sjednici Skupštine su razmatrani i usvojeni izveštajni akti za 2022. godinu, programski akti za 2023. godinu, a predstavljen je i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o poljoprivrednim zadrugama.

Kulaga se u ime svih imenovanih predstavnika u organima i stalnim radnim tijelima Saveza zahvalio na ukazanom povjerenju i prezentovao osnovne programske ciljeve Saveza u narednom mandatnom periodu.

Oni se prije svega baziraju na podršci poslovnim aktivnostima zadruga i razvoju poljoprivrednog zadrugarstva Republike Srpske. Imamo izuzetnu saradnju sa Vladom Republike Srpske i resornim ministarstvom za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, Privrednom komorom Republike Srpske, Poljoprivrednim fakultetom iz Banja Luke i drugim vladinim, nevladinim i međunarodnim organizacijama, a posebno uspješnu regionalnu međuzadružnu saradnju sa zadružnim savezima iz zemalja u okruženju, istakao je tom prilikom.

Podršku u budućem radu i razvoju poljoprivrednog zadrugarstva dali su i Vesna Jungić ispred Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, te Dragan Šepa ispred Privredne komore Republike Srpske.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here