Vijesti Društvo Raspisana javna nabavka za rekonstrukciju objekta OŠ “Nikola Tesla”

Raspisana javna nabavka za rekonstrukciju objekta OŠ “Nikola Tesla”

1

Grad Derventa je raspisao javnu nabavku za rekonstrukciju objekta Osnovne škole „Nikola Tesla“, a otvaranje ponuda planirano je za 26. decembar, saopšteno je iz Gradske uprave Derventa.

Radi se o otvorenom postupku i međunarodnom vrijednosnom razredu. Priprema nabavke same po sebi je trajala dugo, a bilo je potrebno izvršiti prethodnu provjeru tržišta. Vlada će finansirati rekonstrukciju objekta i vanjskog uređena, otkrio je načelnik Odjeljenja za finansije Mile Strinić.

Objekat je uvršten na Privremenu listu nacionalnih spomenika Bosne i Hercegovine i predstavlja kulturno dobro, a nakon zemljotresa sa epicentrom u Petrinji 2020. godine je iz bezbjednosnih razloga objekat stavljen van upotrebe.

Zgrada osnovne škole „Nikola Tesla“ u Derventi izgrađena je u centralnom gradskom jezgru Grada Derventa, 1913. godine, kao zgrada Gimnazije po projektu Josipa Vancaša.

Derventa Cafe

1 komentar

  1. Dokle sa tim lažima o zgradi te škole.Kao mali se sjećam da su kao neke grede stavljali pa i ciklično ta se priča ponavlja sve do danas.Imamo li mi građevince statičare da to procijene ili će i dalje krasti na tbž rekonstrukciji izuzetno stabilne građevine.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here