Vijesti Društvo Realizovana četiri projekta

Realizovana četiri projekta

0

U Derventi su u posljednje vrijeme realizovana četiri značajna projekta, zahvaljujući pomoći Vlade Republike Srpske /RS/ kroz Razvojni program, ali i sopstvenim sredstvima.

GrbOpstineDerventa

Načelnik derventske opštine Milorad Simić rekao je da su pomoću Investiciono-razvojne banke RS obnovljena stara zgrada Gimnazije u kojoj će biti smješteno istureno odjeljenje Učiteljskog fakulteta, kao i zgrada biblioteke, koje će narednih dana biti predate na upotrebu.

Jedan o značajnih projekata, koji je finansiran sredstvima Investiciono-razvojne banke RS je i uređenje derventskog potoka, kao i asfaltiranje svih puteva koji seoske centre povezuju sa centrom opštine.

Prema Simićevim riječima, intezitet obnove grada od posljedica ratnog razaranja biće nastavljen i u ovoj godini.

Jedan od vrijednijih projekata, koji će biti urađen zahvaljujući kreditu od osam miliona KM, je izgradnja vodovodne i kanalizacione mreže u takozvanom izbjegličkom naselju.

U ovogodišnjem opštinskom budžetu povećana su izdvajanja za kapitalne projekte u koje spada i uređenje Trga Pravoslavlja i završetak kružne raskrsnice u gradu.

SRNA 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here