Vijesti Privreda Ribarstvo “Marjanović”: Investicioni ciklus proizvode dovodi u većinu marketa u BiH –...

Ribarstvo “Marjanović”: Investicioni ciklus proizvode dovodi u većinu marketa u BiH – FOTO

0

Kompanija Ribarstvo Marjanović d.o.o. Derventa, čiji je glavni proizvod „Bilećki šaran“ postao prepoznatljiv brend, do kraja ove godine pustit će u rad objekat za preradu ribe i time unaprijediti širenje i plasman njihovih proizvoda u bh. markete u 2022. godini, pišu Poslovne novine.

Osim puštanja u rad objekta za preradu ribe, kompanija je u 2021. godini započela i projekat renoviranja objekta mrijestilišta, a uspješno su realizovali i investiciju nabavke mašina za čišćenje, sječenje i pakovanje ribe.

Prema riječima Staniše Marjanovića direktora, u toku je automatizacija ribnjaka instaliranjem areatora i automatskih hranilica.

Zahvaljujući automatizaciji ribnjaka podstičemo bolju produktivnost i porast proizvodnje. Puštanjem u rad objekta za preradu ribe do kraja ove godine, proširit ćemo tržište i plasman naših proizvoda kao što su dimljeni Bilećki šaran, marinirani Bilećki šaran, dimljeni file i druge proizvode u većinu marketa u BiH u 2022. godini, istakao je Marjanović.

Ribarstvo Marjanović osnovano je 2013. godine i od samog početka bavi se proizvodnjom i plasmanom ribe na domaće tržište. Ali, zbog malih proizvodnih kapaciteta započinju i sa uvozom ribe iz Republike Srbije, Hrvatske i Makedonije.

Krajem 2013. godine otvaramo Poslovnu jedinicu u Bileći, gdje kupujemo kavezni sistem-ribnjak i pokrećemo proizvodnju šarana i pastrmke.Od tog trenutka smo donijeli odluku da postepenim razvojem svoje proizvodnje smanjimo uvoz i mijenjamo ga našim domaćim proizvodom. Sa povećanjem kapaciteta 2016. godine postajemo punosistemski ribnjak, a naš glavni proizvod „Bilećki šaran“ je postao prepoznatljiv brend na tržištu BiH i veoma tražen proizvod, naglasio je Marjanović.

Kako dalje navodi direktor Marjanović, zbog pandemije COVID-19 u velikoj mjeri je bila pogođena njihova proizvodnja i u potpunosti obustavljena prodaja.

Staniša Marjanović

Kapacitet ribnjaka 300 tona godišnje

I pored teških okolnosti u plasmanu ribe u prvoj polovini 2020., uspješno smo instalirali 44 nova kaveza za uzgoj ribe. Zahvaljujući tome, povećali smo kapacitet ribnjaka do 300 tona godišnje proizvodnje, a samim tim bilježimo i rast prihoda u istoj godini, kaže Marjanović.

Istim uspješnim poslovnim tempom nastavili su i u 2021. godini.

Naš promet u prvih deset mjeseci 2021. veći je za 11,32% u odnosu za isti period 2020. godine. Ovakav trend rasta očekujemo i do kraja ove godine, pošto najveći promet tokom godine ostvarujemo upravo u novembru i decembru, tvrdi Marjanović.

Najvažniji kvalitet proizvoda

Od samog osnivanja Poljoprivrednog gazdinstva Marjanović 2005., a kasnije i kompanije Ribarstvo Marjanović 2013, osnovno načelo kojim su se vodili sve ove godine je prvenstveno kvalitet proizvoda, kao i isporuka u dogovorenom vremenskom periodu, te poštovanje svih usmenih i pismenih ugovora.

To važi čak i za dogovore, koji nisu išli u našu korist. Osnova našeg uspjeha na prvom mjestu je „naša riječ“, koja u poslovnom svijetu ima ogromnu vrijednost prepoznatu od većine firmi sa kojima sarađujemo a koja je u današnje vrijeme rijetkost. To je čista poslovna ekonomija, bez dugova i neplaćenih računa i uz poštovanje svih poslovnih partnera bez obzira na veličinu privrednog subjekta i vrijednost robne razmjene, istakao je Marjanović.

U planu kupovina ribnjaka u Prnjavoru

U narednom periodu Ribarstvo Marjanović također ima ambiciozne poslovne planove.

Planiramo kupovinu ribnjaka u Prnjavoru, koji je u stečaju, te da pokrenemo dio proizvodnje. Na taj način bi nadomjestili dio ribe koji trenutno uvozimo, zbog nedovoljnih kapaciteta naše proizvodnje, rekao je Marjanović.

Piše: Irena Vasić-Dobrić

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here