Vijesti Društvo Rihard Auer, počasni građanin: Naši budući planovi isključivo su vezani za Derventu

Rihard Auer, počasni građanin: Naši budući planovi isključivo su vezani za Derventu

0

Titula počasnog građanina opštine Derventa ove godine pripala je po drugi put u novije vrjeme jednom stranom državljanu. Nakon italijanskog humanitaca Silvana Fere, ta čast je ovog puta pripala Austrijancu Rihardu Aueru, vlasniku preduzeća „Digital elektronik“, prvog stranog investitora u našoj opštini.

Povelja počasnog građanina sa Zlatnim grbom opštine mu je dodijeljena zbog izuzetnog doprinosa privrednom razvoju opštine, podsticanje drugih investitora za ulaganje u privredu opštine, što je doprinijelo prepoznatljivosti i njenih privrednika na tržištu stranih zemalja.

Ovo je velika čast za mene i preduzeće „Digital elektronik“, a odavno je već jasno da je moj dolazak u Derventu bio pravi potez. I u budućnosti ćemo nastaviti raditi na poboljšanju privrednog ambijenta Dervente i njenoj promociji u regionu i šire, naglasio je Auer prilikom dodjele priznanja na Svečanoj sjednici skupštine opštine Derventa.

Osnovna djelatnost kompanije je proizvodnja elektronskih komponenti za mehatroničke sisteme, a fokusirani su i na razvoj softvera, obradu metala i proizvodnju plastičnih dijelova brizganjem. Osnov razvoja i proizvodnje su proizvodi u oblasti sistema pristupa i parkiranja, kazino-automatizacije, savremena tehnologija osvjetljenja i komponente za led-svjetla.

U Derventu sam prvi put došao 2004. godine na nagovor prijatelja Bojka Gatarića i ostali smo do danas. Naša firma ima dva pogona u Austriji i brojimo ukupno 450 radnika, ali je pogon u Derventi najveći i u njemu je zaposleno 203 radnika. Ako se budemo širili u budućnosti, to će sigurno biti ovdje, otkrio je Auer značaj Dervente u poslovanju preduzeća.

Kompanija planira proširenje kapaciteta u Derventi i već je započela izgradnju dva nova proizvodna pogona cca 4000 do 5000 kvadrata koji će zapošljavati veći broj radnika.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here