Vijesti Sport RK Derventa: Prva liga Republike Srpske po mjeri kluba

RK Derventa: Prva liga Republike Srpske po mjeri kluba

0

Porazom u posljednjem kolu na gostovanju u Vogošći rukometaši Dervente su se oprostili od ovogodišnje sezone rukometne Premijer lige BiH, kao i od nastupa u elitnom državnom rangu. Naime, u narednoj sezoni takmičiće se u Prvoj ligi Republike Srpske.

Na taj način završena je jedna teška sezona u Premijer ligi u kojem je uprkos neravnopravnom igračkom i finansijskom položaju u odnosu sa ostale rivale Derventa ipak pokazala da može da se nosi sa velikim brojem ekipa. Lošem rezultatu doprinijeli su i brojni pehovi sa povredama, kao i odlazak jednog dijela igrača na studije.

Sredstva koja redovno dobijamo od grada nisu sama dovoljna za ovaj rang tamičenja, a obećana pomoć od Ministarstva je kasnila, tako da nismo mogli da na vrijeme dovedemo ni adekvatna pojačanja. U drugoj polovini sezone smo dobili dio obećanih sredstava kako bismo prvenstvo priveli kraju uz pomoć „domaćih“ igrača koji su se borili do kraja sa profesionalnim ekipama širom BiH, potencira jedan od glavnih razloga za oproštaj od Premijer lige predsjednik uprave Slaven Šmulja.

Ipak, čini se da je Prva liga Srpske takmičenje po mjeri derventskog kluba u finansijskom i kadrovskom vidu, što se naročito potvrdilo u sezoni 2019/20 kada su Dervenćani osvojili titulu prvaka Srpske.

Naš igrački kadar će u narednoj sezoni biti sačinjen od iskusnih i mladih igrača koji će lakše doći do izražaja u tom rangu takmičenja. Očekujemo da ćemo biti među vodećim timovima u Prvoj ligi, da će biti dosta pobjeda koje ćemo nadam se proslavljati sa našim navijačima na tribinama, optimističan je Šmulja.

Premijer liga BiH, 30. kolo: RK Vogošća Poljine Hills – RK Derventa 38:27 (16:12)

RK Vogošća: Efendić, Čordalija (5 odbrana), Čabaravdić (9 odbrana), Baraković 5, Kadrić 2, Đapo 2, Čelica, Jelačić 2, Fazlić, Džemidžić 4, Semić 9, Benić, Sirčo 3, Ombaša 6, Isaković 3, Hadžić 2. Trener: Adem Bašić.

RK Derventa: Šmulja, Lukić 9, Savić 1, Milinković 2, Grahovac 4, Drinić (15 odbrana), Pejić 8, Kosanović 1, Radanović, Kovačević 1, Knežević, Tolomir, Ramadanović. Trener: Milorad Bjelošević.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here