Vijesti Društvo “Roba može biti svako”: Udruženje žena obilježilo Međunarodni dan borbe za ukidanje...

“Roba može biti svako”: Udruženje žena obilježilo Međunarodni dan borbe za ukidanje ropstva

0

Udruženje žena Derventa aktivno se uključila u provođenje kampanje povodom Međunarodnog dana borbe za ukidanje ropstva i protiv trgovine ljudima, koji se obilježava 2. decembra.

Da bi borba protiv trgovine ljudima bila efikasna, napominju iz ove organizacije, treba da se informišemo kako da prepoznamo ovo zlo i koje su mjere zaštite.

Udruženje žena Derventa kao i druge ženske organizacije u BiH nosioci su najvećih aktivnosti u borbi protiv jednog od najgoreg oblika kršenja ljudskih prava. Trgovana roba može biti svako; staro i mlado, muško i žensko, bogato i siromašno, iz grada i sela, jednom riječju-svako biće do koga beskrupulozni trgovci mogu da dođu. Zato je veoma važno da znamo da  prepoznamo potencijalnu opasnost i kako da se sačuvamo, poručuju iz Udruženja žena.

Provođenje ovakvih kampanja upravo to ima za cilj, ističu organizatori.

Derventa Cafe

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here