Vijesti Društvo Sajam privrede u Kotor Varoši: I Dervenćani predstavili svoje proizvode – FOTO

Sajam privrede u Kotor Varoši: I Dervenćani predstavili svoje proizvode – FOTO

0

Proizvođači rukotvorina, suvenira i hrane iz Dervente – Kata Stupar, Marinko Dumanić, Ratko Pećić i Snježana Pavković, zajedno sa predstavnicima Javne ustanove „Turistička organizacija opštine Derventa“, predstavili su svoje proizvode na nedavno održanom dvodnevnom VI Regionalnom sajmu privrede, poljoprivrede i turizma „Kotor Varoš 2017“.

Derventskim proizvođačima ovo je prvo učešće na nakoj od manifestacija u Kotor Varošu, a predstavili su se na štandu „Turističke organizacije opštine Derventa“. Na sajmu su pokazali pletene, tkane, vezene i heklane predmete, ikone rađene pirografijom i tapiserije sa motivima dervenskog kraja. Na sajmu je prvi put učestvovala i Snježana Pavković koja izrađuje medenjake sa različitim motivima, a derventska „Turistička organizacija“ na sajmu je predstavila turistička dobra Dervente kroz promotivni materijal.

Posebnu pažnju na derventskom štandu privukle su šarene derventske čarape, te medenjaci.

Snježana Pavković zadovoljna je interesovanjem građana za njene proizvode.

– Najčešće su uzimali sitnije medenjake. Zadovoljna sam učešćem na ovom sajmu, a zainteresovana sam i za dalja učešća na drugim sajmovima u Srpskoj, naglasila je Pavkovićeva.

VI Regionalni sajam privrede, poljoprivrede i turizma „Kotor Varoš 2017“ otvorili su ministar spoljne trgovine i ekonomskih BiH Mirko Šarović i načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan, ističući da sajam predstavlja poslovni okvir koji će omogućiti učesnicima iz različitih sfera da ostvare kontakte, razmijene iskustva i promovišu sopstveni biznis na efikasan način. Sajam je okupio više od 100 izlagača iz Republike Srpske, BiH i Srbije.

TO Derventa

This poll is no longer accepting votes

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here