Vijesti Društvo Simiću uručeno uvjerenje o novom načelničkom mandatu – FOTO/VIDEO

Simiću uručeno uvjerenje o novom načelničkom mandatu – FOTO/VIDEO

0

Predsjednik Opštinske izborne komisije Derventa Cvijo Aničić uručio je juče uvjerenje o dodjeli mandata novoizabranom načelniku opštine Miloradu Simiću, koji je na proteklim lokalnim izborima osvojio peti mandat.

Simić je zahvalio na podršci biračima koji su mu ukazali povjerenje, kao i stranačkim kolegama te predsjedniku SNSD-a Miloradu Dodiku.

Zbog epidemije korona virusa izostala je svečana dodjela mandata novoizabranim načelnicima i gradonačelnicima, odbornicima, odnosno vijećnicima izabranim na Lokalnim izborima u BiH održanim 15. novembra. To svakako ne umanjuje svečarski karaker i značaj događaja utoliko više što je stari-novi načelnik Milorad Simić izborio svoj peti mandat.

Simić se zahvaljuje i onima koji su svoj glas dali njegovom protivkandidatu.

Birači imaju pravo na svoj izbor ali bitno je da su izbori prošli u najboljem redu, bez incidenata i ružnih riječi. Bolji je pobjedio, rezultati to svakako pokazuju. Ali to nisu rezultati jednog čovjeka već tima ljudi koji su radili za dobro Dervente, istakao je Simić.

Dobro uhodan posao na razvoju i unapređenju Dervente uskoro će nastaviti ili započeti stari-novi odbornici kao članovi kabineta načelnika čim nova vlast bude konstituisana.

Predsjednik OIK Derventa Cvijo Aničić rekao je da su Uvjerenja o dodjeli mandata juče preuzeta u CIK-u.

– Danas smo uručili sertifikat novoizabranom načelniku, a u toku je uručivanje uvjerenja i izabranim odbornicima, rekao je Aničić i dodao da se sa podjelom uvjerenja stvaraju uslovi za konstituisanje lokalne vlasti.

Kandidat SNSD za načelnika opštine Derventa Milorad Simić, na proteklim izborima osvojio je 6.981 glas ili 382 glasa više od protivkandidata Vlade Kovačevića iz SDS-a koji je osvojo 6 599 glasova.

TV K3

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here