Vijesti Privreda Simikić: Vlasnik firme “K-uni plus” je Bursać, a ne Austrijanci

Simikić: Vlasnik firme “K-uni plus” je Bursać, a ne Austrijanci

1

Okružni privredni sud u Doboju donio je presudu da je jedini pravi vlasnik kompanije “K-Uni plus” u Derventi Robert Bursać, a ne austrijska firma “K-Uni”.

Rekao je ovo za “Nezavisne novine” Siniša Simikić, zamjenik direktora “K-Uni plus” Derventa, dodajući da je ova kompanija i dalje pod ključem, a njegove navode je potvrdio i Robert Bursać, direktor ove kompanije, kao i Okružni privredni sud u Doboju.

Naime, do spora između derventske kompanije “K-Uni plus” i kompanije “K-Uni” GMBH iz Austrije došlo je krajem prošle godine, jer su obje kompanije tvrdile da su vlasnici ovog derventskog preduzeća.

U austrijskoj firmi “K-Uni” su tada tvrdili da institucije u Srpskoj dopuštaju nezakonitosti, zbog čega je moguće da njihova firma “K-Uni plus” u Derventi propadne i da se ugasi 150 radnih mjesta.

Povodom ovog raskola predstavnici austrijske kompanije krajem novembra prošle godine su ispred Tužilaštva u Doboju održali protest, kojim su zahtijevali od nadležnih institucija i Vlade RS da ih podrži u vraćanju vlasti nad ovim preduzećem u Derventi, a čak je protiv Simikića i Bursaća bila podnesena prijava.

Kako je Simikić kazao, Okružni privredni sud u Doboju donio je presudu da je jedini pravi vlasnik kompanije “K-Uni plus” u Derventi Robert Bursać, a ne austrijska firma “K-Uni”, te da je kompanija trenutno pod ključem.

U kompaniji nema nikoga. Sud je uzeo mašine i dao ih na čuvanje kod trećeg lica. Čekamo samo da se mašine vrate u pogon i da se nastavi s radom, kazao je Simikić, dodajući da se nadaju da bi tokom ovog mjeseca proces vraćanja mašina mogao biti završen te da bi mogli početi s radom.

Slali smo urgencije, ali zbog godišnjih odmora to nije moglo biti završeno. Međutim, godišnji odmori su pri kraju pa se nadamo da bismo s radom mogli početi vrlo brzo, zaključio je Simikić.

Robert Bursać, direktor kompanije “K-Uni plus”, za “Nezavisne novine” je kratko potvrdio Simikićeve riječi te kazao da je Okružni privredni sud u Doboju presudio da je on vlasnik ove kompanije.

Da, istina je, presudili su da sam ja vlasnik kompanije, kao što sam uvijek i bio, kazao je Bursać za “Nezavisne”.

U Okružnom privrednom sudu Doboj su za “Nezavisne novine” kazali da je utvrđeno da je Robert Bursać upisan kao jedini vlasnik ove derventske kompanije.

Rješenjem o registraciji Okružnog privrednog suda Doboj od 23. decembra 2015. godine u registar poslovnih subjekata ovog suda izvršen je upis osnivanja društva sa ograničenom odgovornošću pod nazivom ‘DASS Sistem’ d.o.o. Derventa, a osnivač istog je Robert Bursać iz Dervente, naveli su u OKP sudu Doboj.

Dodali su da je takođe utvrđeno da je u aprilu 2017. godine u registar poslovnih subjekata ovog suda, između ostalih promjena, izvršena i promjena naziva poslovnog subjekta pod nazivom “DASS Sistem” d.o.o. Derventa u “K-Uni plus” d.o.o. Derventa, pod kojim je nazivom, kako su istakli, navedeni poslovni subjekat i danas upisan u registru poslovnih subjekata ovog suda.

Do danas kod navedenog društva nije vršen upis izmjene podataka o osnivaču, odnosno vlasniku, to jest Robert Bursać je danas upisan kao jedini član navedenog poslovnog subjekta, rekli su u OKP sudu Doboj.

Naveli su da je upis osnivanja navedenog poslovnog subjekta izvršen na osnovu Odluke o osnivanju 15. decembra 2015. godine koju je donio Bursać, te da upis ovog lica kao osnivača nije izvršen na osnovu odluke suda.

Odgovor iz kompanije “K-Uni” GMBH Austrija da li će preduzeti dodatne pravne korake u cilju dokazivanja vlasništva nad ovom derventskom kompanijom nismo dobili do zaključenja današnjeg izdanja “Nezavisnih novina”.

Nezavisne novine

1 komentar

  1. Šta je nepismenom sudu trebalo tolio vremena da donese odluku,valjda su čekali mito,pa ko da više upišu ga.I sud nikad nije odgovoran jer ga štite mafijaši.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here