Vijesti Hronika Skandal: Načelnik htio da tuče župnika!

Skandal: Načelnik htio da tuče župnika!

0

Načelnik Dervente Milorad Simić poručio lokalnom katoličkom svešteniku Filipu Maršiću da će ga prijaviti kardinalu zbog kurvarluka. Župnik Maršić odgovorio da novine pišu o Simićevim kurvarlucima, a ne o njegovim.

Nacelnik htio da tuce zupnika

Maršića ću momački namlatiti... Milorad Simić

Načelnik opštine Derventa Milorad Simić i lokalni župnik Katoličke crkve Filip Maršić već duže vreme su u otvorenom sukobu, a nedavno je, samo zahvaljujući radnicima koji su gradili fontanu ispred zgrade opštine i izvodili radove u dvorištu katoličke crkve koja se nalazi u neposrednoj blizini, izbegnut i fizički obračun Simića i Maršića!

Lokalni župnik Filip Maršić potvrdio je za Press RS da je bilo svađe između njega i Simića, ali da fizičkog kontakta nije bilo. On tvrdi da bi se načelnik loše proveo da je pokušao da ga udari.

– Nije digao ruku na mene, a da jeste, sigurno bih mu uzvratio! Ne može ni on da se ponaša kao „mali bog” – ističe Maršić.

Simić u sukobu i s SPC!

Načelnik Dervente Milorad Simić za Press RS priznaje da je pre nekoliko dana, tačnije pred Veliku Gospojinu, koja je i slava opštine, imao sukob i sa pravoslavnim sveštenikom Draganom Kajinovićem.

– Kajinović mi je rekao da niko od lokalnog sveštenstva neće doći na slavu, jer će biti poslužena mrsna hrana. Zamislite popa koji me ucenjuje time! Ne verujem da od 350 zvanica, koje su bile na slavi, više od njih 20 odsto posti. Zato mi je nerazuman takav zahtev, a treba imati na umu koliko je opština dala para za lokalnu crkvu. Ali, sreća je, pa je vladika zvorničko-tuzlanski Vasilije razuman čovek i pravi božji službenik – kaže Simić.

Teške optužbe 

 On dodaje da ga je Simić provocirao i pitao da li zapoveda radnicima, i da mu je odgovorio da zapoveda svojim radnicima i da on ne treba da se meša u to.

– On me tada optužio za nekakav kurvarluk i rekao da će o tome obavestiti kardinala! Rekao mi je: „Možeš ti da zapovedaš koliko hoćeš, ali ćeš, kada ja obavestim kardinala o tvojim kurvarlucima, proći isto kao i onaj župnik iz Kuline, koji se oženio.” Naravno, nisam mu ostao dužan i rekao sam mu da ne znam o čijim kurvarlucima pišu novine: o mojim ili njegovim, na šta je on naprosto pobesneo i rekao da pripazim o čemu pričam, jer on ima ima vlast u rukama i može srediti da na kraju odnesem „gaće na štapu” – kaže za Press RS sveštenik Maršić.

Načelnik Dervente Milorad Simić (kadar vladajućeg SNSD-a) ne krije da je već duže vreme u sukobu sa katoličkim župnikom, ali tvrdi da je isključivi krivac za to Maršić.

– Očigledno je da on želi da napravi probleme i tamo gde ih nema. Jednom prilikom na Bijelom Brdu, kada sam bio u društvu potpredsednika RS Davora Čordaša, prozvao me je da sam navodno obećao 150.000 maraka za obnovu katoličke crkve i da sam ispao lažov, jer nisam ispunio navodno obećanje. Rekao sam da me pusti na miru, ali da ću, kada skinem kravatu i odelo, momački da ga namlatim zbog tih njegovih gluposti – kaže Simić.

On, ipak, dodaje da mu ne pada na pamet da zbog župnika kvari odnose sa dostojnicima Katoličke crkve, odnosno sa kardinalom Puljićem, a pogotovo biskupom Komaricom, sa kojim godinama gaji prijateljske veze.

Press RS saznaje da je stvarni razlog nesporazuma Simića i Maršića leži u odluci opštine Derventa, odnosno Odeljenja za stambeno-komunalne delatnosti i prostorno uređenje, da Nevenka Tominčić, vlasnik ugostiteljskog objekta „Imperijal”, može da izgradi trgovinski objekat koji u većoj meri zatvara, odnosno zaklanja ulaz u katoličku crkvu.

Rodbinske veze 

 Inspekcijski organi u novembru prošle godine utvrdili su da je pomenuti objekat izgrađen izvan odobrenih dimenzija, odnosno da su bespravno izvedeni radovi koji se odnose na deo objekta na istočnoj strani, ali opštinski organi nisu ništa preduzeli da se „divlja građevina” ukloni. Sveštenik Filip Maršić tvrdi da to nije urađeno zbog toga što je vlasnik „Imperijala” u rodbinskim odnosima sa načelnikom Dervente.

– O celom problemu sam u maju obavestio i visokog predstavnika Valentina Incka i Narodnu Skupštinu RS, i od tada počinje moj rat sa načelnikom. Očigledno je da ne bih imao nikakvih problema da sam ćutao. U pet, šest navrata sam tražio da me načelnik primi, kako bismo rešili probleme, ali odgovor nikada nisam dobio. Stvar je u tome što je načelnik opštine u rodbinskim vezama sa uzurpatorom i što me lično ne podnosi. Ako očekuje da ću zbog toga da ćutim, grdno se vara – kaže Maršić.

Načelnik Milorad Simić ne krije da je rođak vlasnika spornog objekta. On dodaje da je ceo slučaj predmet upravnog spora na koji on, kao načelnik opštine, ne može i ne želi da utiče.

– Želeo sam da se taj spor reši dogovorom. Kada sam video da od toga nema ništa i da je svaki mogući dogovor propao, nema drugog rešenja nego da nadležni organi to reše. Do tada, župnik Maršić bi trebalo da prestane da me provocira – kaže Simić.

Izvor: Press

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here