Vijesti Kultura i obrazovanje SKUD “Derventa”: Nastup u Lincu – FOTO

SKUD “Derventa”: Nastup u Lincu – FOTO

0

Prošlog vikenda Srpsko kulturno-umjetničko društvo „Derventa“ nastupilo je na manifestaciji „Dugino poselo“, održanoj u Lincu.

12315332_10208123132419201_2146415967_o

Na manifestaciji koja je privukla oko hiljadu posjetilaca, uglavnom naših iseljenika u Austriju i okolne države, nastupili su, pored derventskih folkloraša, i domaćin KUD „Ostrog“ iz Linca, KUD „Jugos“ iz Minhena, SKUD „Vidovdan“ iz Ljubljane, te GKUD „Pronija“ iz Prnjavora, sa kojim je naše folklorno društvo i doputovalo u Austriju. Na koncertu folklornih grupa publika je mogla da uživa u bogatom programu u kojem su se smjenjivale igre iz Grmeča, Gnjilana, Kobišnice, Vranjskog polja, Crne Trave, Pčinje i drugih krajeva. SKUD “Derventa” se predstavilo “Igrama iz Dervente” i “Igrama iz pirotskog kraja”.

Boravak u Lincu iskorišten je i za obilazak istorijskih znamenitosti grada Linca, kao i za ostvarivanje novih poznanstva. Gostovanjem u Austriji članovi SKUD-a privode kraju još jednu veoma uspješnu godinu ispunjenu mnogobrojnim gostovanjima i nastupima u zemlji i inostranstvu.

B. N. – Derventa Cafe

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here