Vijesti Kultura i obrazovanje SKUD “Derventa”: Nastup u Lincu – FOTO

SKUD “Derventa”: Nastup u Lincu – FOTO

0

Prošlog vikenda Srpsko kulturno-umjetničko društvo „Derventa“ nastupilo je na manifestaciji „Dugino poselo“, održanoj u Lincu.

12315332_10208123132419201_2146415967_o

Na manifestaciji koja je privukla oko hiljadu posjetilaca, uglavnom naših iseljenika u Austriju i okolne države, nastupili su, pored derventskih folkloraša, i domaćin KUD „Ostrog“ iz Linca, KUD „Jugos“ iz Minhena, SKUD „Vidovdan“ iz Ljubljane, te GKUD „Pronija“ iz Prnjavora, sa kojim je naše folklorno društvo i doputovalo u Austriju. Na koncertu folklornih grupa publika je mogla da uživa u bogatom programu u kojem su se smjenjivale igre iz Grmeča, Gnjilana, Kobišnice, Vranjskog polja, Crne Trave, Pčinje i drugih krajeva. SKUD “Derventa” se predstavilo “Igrama iz Dervente” i “Igrama iz pirotskog kraja”.

Boravak u Lincu iskorišten je i za obilazak istorijskih znamenitosti grada Linca, kao i za ostvarivanje novih poznanstva. Gostovanjem u Austriji članovi SKUD-a privode kraju još jednu veoma uspješnu godinu ispunjenu mnogobrojnim gostovanjima i nastupima u zemlji i inostranstvu.

B. N. – Derventa Cafe

This poll is no longer accepting votes

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here