Vijesti Kultura i obrazovanje SŠC “Mihajlo Pupin”: Promotivnim videom predstavili zanimanja u školskoj 2020/21 – VIDEO

SŠC “Mihajlo Pupin”: Promotivnim videom predstavili zanimanja u školskoj 2020/21 – VIDEO

0

Srednjoškolski centar „Mihajlo Pupin“ u idućoj školskoj godini upisaće 120 đaka u zanimanja gimnazija (opšti smjer), tehničari informacionih tehnologija, tehničari računarstva i programiranja, električari-elektroinstalateri i autoelektričari koja su predstavili u promotivnom video spotu.

Ove godine učenici se neće upisivati u gimnaziju informatičkog smjera i obućarstvo.

Prilikom predlaganja JU SŠC „Mihajlo Pupin“ se vodila prvenstveno potrebama privrede i tržišta rada sa željom da obrazujemo što više deficitarnih zanimanja poput informatičara i programera, ali i električara i autoelektričara. Uzeli smo u obzir i opremljenost naših kabineta, ankete učenika, te izvještaje ZZZ RS, navode iz SŠC „Mihajlo Pupin“.

Ova obrazovna ustanova će školske 2020/21 upisati dva odjeljenja gimnazije, te po jedno odjeljenje tehničara računarstva i programiranja i tehničara informacionih tehnologija, kombinovano odjeljenje električar-elektroinstalater i autoelektričar.

ZanimanjeBroj učenikaBroj odjeljenaStepen
Gimnazija opšti smjer482IV
Tehničar računarstva i programiranja241IV
Tehničar  informacionih
tehnologija
241IV
Električar/elektroinstalater12½III
Autoelektričar12½III

Portal Derventa Cafe u narednom periodu predstavljati zanimanja koja će svršeni osnovci moći upisati u derventskim srednjim školama.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here