Vijesti Kultura i obrazovanje Stručna i tehnička škola u novoj školskoj godini nudi upis učenika i...

Stručna i tehnička škola u novoj školskoj godini nudi upis učenika i u jedno novo zanimanje

0

U Stručnoj i tehničkoj školi u narednoj školskoj godini planiraju upis 120 učenika u sedam zanimanja. 

Svršeni osnovci tako će se obrazovati za buduća zanimanja i to tehničara CNC tehnologija, obrađivača metala rezanjem, bravar-zavarivač, agrotehničar, trgovački tehničar, kuvar i novog smijera carinski tehničar.

Iz ove obrazovne ustanove poručuju da će učenici uskoro biti upoznati sa svim prednostima pojedinačnih zanimanja.

ZanimanjeBroj učenikaBroj odjeljenaStepen
Tehničar CNC tehnologija124

 

IV
Obrađivač metala
rezanjem
½12III
Bravar- zavarivač½12III
Agrotehničar124IV
Trgovački tehničar1/212IV
Carinski tehničar½12IV
Kuvar124III

>> Zanimanja SŠC “Mihajlo Pupin” pronađite OVDJE!

Učenici i roditelji mogu besplatno preuzeti Android aplikaciju „Vodič kroz zanimanja“ koja omogućava prikaz plana upisa za školsku 2021/2022. godinu u svakoj srednjoj školi u Republici Srpskoj, kao i opise svih zanimanja, uključujući statističke podatke Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske.

I portal Derventa Cafe u narednom periodu predstavljati zanimanja koja će svršeni osnovci moći upisati u derventskim srednjim školama.

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske objavilo je Pravilnik o planu upisa učenika u srednje škole za školsku 2021/2022. godinu kojim je predviđen je upis 10.953 učenika raspoređenih u 466 odjeljenja.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here