Vijesti Društvo Svečano otvorena džamija u Turskim Lužanima – FOTO

Svečano otvorena džamija u Turskim Lužanima – FOTO

0

Medžlis islamske zajednice Derventa danas je upriličio svečanost otvaranja džamije u Turskim Lužanima.

Gradnja ovog vjerskog objekta započelo je 1988. godine, a ratne 1992. godine nedovršeni objekat srušen je do temelja.

Gradnja džamije ponovo je započeta 2003. godine i poprilično su nas usporile tri poplave koje su ovo područje zahvatile do danas. To nas je koštalo vremena i sredstava, tako da je gradnja potrajala 16 godina, a vrijednost radova je oko 255.000 maraka, rekao je ovom prilikom imam Mersedin Memiš, dodajući da je izgrađena i vakufska kuća.

Da bi zaštitili džamiju i naselje, vjerski poglavari apelovali su i da se izgradi nasip kojem je prepreka nerješavanje imovinsko-pravnih odnosa.

Svečanosti su prisustvovale delegacija predstavnika rejs-uleme Islamske zajednice BiH, predstavnici katoličke i pravoslavne crkve, načelnik opštine Milorad Simić i brojni vjernici i gosti.

Derventa Cafe

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here