Vijesti Kultura i obrazovanje Svjetlo dana ugledala dvanaesta slikovnica za djecu Milorada Miše Đurđevića

Svjetlo dana ugledala dvanaesta slikovnica za djecu Milorada Miše Đurđevića

0

Uoči predstojećih praznika književnik Milorad Mišo Đurđević objavio je slikovnicu „Krokodil“, inače dvanaestu po redu, jedinstvenu po svojem sadržaju i formi.

Na svojstven način slikovnica govori o umiljatom Krokodilu koji očekujue ljubav i drugarstvo.

Iz jesen prema zimi, kao i njegovi prethodnici srećno gladan dječijih ruku i maženja, Krokodil se pridružio svojim milim drugarima Koki, Cuki, Gici, Žirafi, Rodi, Kosu, Medi, Cvrčku, Lavu i Leptiru/Mački/Mišu i Zeki, a kao i ostale biće poklonjenja svim čitaocima koji se jave sa željom da poučnu pjesmopriču imaju na svojim čitalačkim policama, kaže Milorad Mišo Đurđević, član Srpskog književnog kluba ”Vihor” Derventa i Udruženja književnika Republike Srpske.

Nesebičan doprinos i ovom poetsko slikovnom ostvarenju dali su i Gorana Todorić Šarenac, koja je tradicionalno odlično oslikala autorove zamisli, Vjekoslav Novaković, kao i izdavač Srpski književni klub ”Vihor” iz Dervente, te recenzent Stevka Kozić Preradović.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here