Vijesti Sport Tekvondo: Teofilović i Banjčeva produžili trenerske licence, Stojkovićeva i dalje internacionalni sudija

Tekvondo: Teofilović i Banjčeva produžili trenerske licence, Stojkovićeva i dalje internacionalni sudija

0

Tekvondo savez BiH održao je proteklog vikenda redovni godišnji seminar u sklopu kojeg je održan i III modul edukacije trenera “Razvoj nacionalnog državnog sistema”. Ovom prilikom trenerske licence za 2022. godinu produzili su Goran Teofilović i Stefani Banjac, dok je Maja Stojković produzila licencu internacionalnog sudije.

Predavači na seminaru održanom u Sarajevu su bili Emir Duranović, dr Danijel Bursać i Petra Orlović, dok je glavni predavač-ekspert najbolji tekvono trener svijeta Dragan Jović – Gale koji je održao teoretsko i praktično predavanje.

Istovremeno je održan seminar za sudije koji vodi najuspješniji bh. i zvanično najbolji parataekwondo sudija svijeta Belmir Berberović.

Seminar je svojim prisustvom uveličao i ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić koji je čestitao Tekvondo savezu BiH na konstantnom radu i uspjesima.

Prisutnima su se još obratili član predsjedništva Tеkvondo saveza BiH Samir Šarić, generalni sekretar Vedran Ćubela i predsjednik IO za WT Igor Đukanović.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here