Vijesti Društvo Turski Lužani na korak do izgradnje vodovoda – FOTO/VIDEO

Turski Lužani na korak do izgradnje vodovoda – FOTO/VIDEO

0

Gradonačelnik Dervente Milorad Simić i Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić potpisali su danas ugovor o izgradnji vodovodne mreže u Turskim Lužanima.

Federalno Ministarstvo obezbijedilo je 50.000 KM, iz budžeta grada izdvojen je iznos od 40.000 KM, a zainteresovani mještani će izdvojiti po 1.500 KM, kako je to bilo i kod izgradnje drugih ruralnih vodovoda.

Zahvaljujem se Ministarstvu i ministru Ramiću koji su prihvatili ovaj projekat, tako da će 50 domaćinstava ovog ruralnog, a zapravo skoro prigradskog naselja, biti bogatiji za pitku vodu, naglasio je Simić.

Ramić izrazio je zadovoljstvo jer je Ministarstvo u prilici da pomogne, zajedno sa gradonačelnikom i administrativnom službom, riješavanju problema mještana, dok je predsjednik MZ Turski Lužani Indira Bundavica istakla da je ovaj dio projekta konačno priveden kraju, te pozvala mještane da nastave sa uplaćivanjem novca.

Takođe, federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica sastao se i s predstavnicima Medžlisa Islamske zajednice Derventa.

Derventa Cafe/TV K3

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here