Vijesti Društvo Udruženje “Bosanski Dubočac i njegovi ljudi” doniralo opremu Napretkovom domu

Udruženje “Bosanski Dubočac i njegovi ljudi” doniralo opremu Napretkovom domu

0

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sredinom novembra u Napretkov dom u Derventi stigao je kamion s vrijednom pošiljkom, koju je derventskom Napretku doniralo udruženje “Bosanski Dubočac i njegovi ljudi”. Radi se o opremi koju je udruženje namijenilo za opremanje Društvenog doma u Dubočcu, čija izgradnja, zbog prestanka rada udruženja usljed bolesti predsjednice Nede Buljan Pozderac i problemima sa uknjižavanjem zemljišta, nije ni započeta.

Iz tog razloga, udruženje “Bosanski Dubočac i njegovi ljudi” odlučilo je da opremu poklone, i to 14 stalaža sa po 6 polica za knjige (za bibilioteku), 12 okruglih stolova, 50 stolica ( za čitaonicu) i 50 jastuka za stolice,  3 radna stola i 3 rane stolice (za kancelarije),  3 ormara za arhivu,  kopir aparat, kompujuter i monitor, te veliki broj knjiga i prikupljenu opremu za hostel.

– Vodstvo i članovi HKD Napredak Derventa mogu samo izraziti doboko žaljenje što se jedno vrijedno udruženje moralo ugasiti zbog nepovoljnih okolnosti i, naravno, veliku zahvalnost što je upravo derventskoj podružnici Napretka doniralo svoju skupocijenu imovinu. U Napretkovu domu u Derventi ona će naći svoje mjesto i bit će označeno da je to dar udruge iz Bosanskog Dubočca, poručuju iz HKD “Napredak”.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here