Vijesti Društvo Udruženje žena Derventa: Primjere dobre prakse primjeniti u korist starije popuacije

Udruženje žena Derventa: Primjere dobre prakse primjeniti u korist starije popuacije

0

Udruženje žena Derventa, u okviru projekta „Inicijativa za socijalno uključivanje starijih osoba“ podržanog od Evropske unije, ugostilo je prošlog četvrtka Udruženje za psihosocijalnu pomoć i razvijanje dobrovoljnog rada „Osmijeh“ iz Gračanice.

Druženje imalo je za cilj promovisanje aktivnog starenja i zdravih stilova života, poboljšanje kvaliteta života žena starije populacije uključivanjem u društvene i kulturne događaje zajednice što će doprinijeti smanjenju socijalne izolacije.

Predsjednci ovih udruženja Jovanka Popović i Hamdija Kujundžić upoznali su prisutne o njihovom dosadašnjem radu.

Predsjednci udruženja Jovanka Popović i Hamdija Kujundžić

Predsjednica Udruženja žena istakla je da postoji želja i potreba da se u lokalnoj zajednici i šire stvore uslovi za kontinuirane aktivnosti u koje bi starije osobe mogle da se uključe, da izraze svoja interesovanja, da se adekvatno informišu i da svojim aktivnostima daju doprinos lokalnoj zajednici, te da postanu vidljive među ostalim građanima, kao i da se druže na izletima i upoznaju sa iskustvima i primjerima dobre prakse iz drugih opština BiH, a i šire u regionu, saopšteno je iz UŽ Derventa.

Razmjenu iskustava ove organizacije planiraju nastaviti i ubuduće.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here