Vijesti Društvo Udruženje žena Derventa priprema kampanju “16 dana aktivizma u borbi protiv nasilja...

Udruženje žena Derventa priprema kampanju “16 dana aktivizma u borbi protiv nasilja nad ženama”

0

Udruženje žena Derventa realizuje projekat „Ženski aktivizam u borbi protiv nasilja“ koji je podržan od Kanadskog fonda za lokalne inicijative, a proteklog vikenda održana je treća u nizu radionica kojoj je prisustvovalo 16 učesnica.

U prvom dijelu radionice upoznate su sa Zakonom o nasilju u porodici, kao i najnovijim izmjenama i dopunama koje su nedavno usvojene. Zaključeno je da se putem medija građani trebaju dodatno informisati o odredbama ovog zakona.

Učesnice radionice će prenijeti stečena saznanja i drugim ženama u svojim mjesnim zajednicama, uz pomoć supervizora, kako bi se što više žena informisalo o pravima, mjerama zaštite i obavezama svih subjekata da sarađuju u najboljem interesu žrtve i da na nivou jedinice lokalne samouprave provode protokole o postupanju ustanova, organa i organizacija koji pružaju zaštitu, pomoć i podršku žrtvama nasilja u porodici, saopšteno je iz UŽ “Derventa”.

U drugom dijelu radionice učesnice su imale priliku da kroz interaktivni rad osmisle koncept aktivnosti u provođenju kampanje povodom “16 dana aktivizma u borbi protiv nasilja nad ženama” koju Udruženje žena Derventa organizuje svake godine prigodnim aktivnostima s ciljem senzibilizacije javnosti o ovom problemu, prevenciji i mjerama zaštite žrtava nasilja.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here